Simona Halep s-a calificat, cu emoţii, în turul secund la s'Hertogenbosch

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a debutat cu dreptul la turneul turneul WTA de la s'Hertogenbosch, pe iarbă, competiţie pe care a câştigat-o anul trecut. Românca a învins-o în primul tur pe Olga Govorţova din Belarus, scor 7-5, 6-2 şi a avansat în turul II în Olanda.

Simona Halep a început cu frâna de mână trasă primul ei meci de la Hertogenbosch, având parte de un prim set foarte dificil în faţa Olgăi Govorţova din Belarus, locul 110 mondial. 

Fără să se forţeze prea tare, românca a reuşit primul break al partidei la scorul de 5-5, acesta fiind momentul psihologic al confruntării. În setul secund, Simona a turat mai tare motoarele, reuşind să se impună cu 6-2. S-a terminat 7-5, 6-2 pentru jucătroarea noastră, după un meci care a durat o oră şi 20 de minute. 

În turul următor, Halep se va duela cu nemţoaica Annika Beck, locul 55 mondial.

Turneul de la s'Hertogenbosch este dotat cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari şi este ultima repetiţie importantă înainte de startul celui de-al treilea turneu de Mare Şlem al anului, Wimbledon, care se va desfăşura la Londra între 23 iunie şi 6 iulie.

Câştigă o tabletă şi multe alte premii participând la un concurs cu întrebări despre Campionatul Mondia

Cea mai periculoasă adversară a lui Halep, eliminată

Dominika Cibulkova (locul 10 WTA), cap de serie numărul 2, principala adversară a Simonei pe iarba olandeză, a ratat calificarea în turul secund, fiind învinsă, în primul tur, scorul de 2-6, 6-3, 3-6, în faţa jucătoarei Iaroslava Şvedova din Kazahstan, locul 67 mondială.
Dominika Cibulkova o învinsese pe Halep în sferturile de finală de la Australian Open, în ianuarie 2014. Făcând un exerciţiu de imaginaţie, Simona ar fi putut s-o întâlnească pe slovacă în finala turneului de la s'Hertogenbosch, dar acest scenariu nu mai este valabil din moment ce Cibulkova a părăsit prematur competiţia.


Halep - Govorţova 7-5, 6-2

6-2 Game, set şi meci câştigate de Simona Halep, care avansează în turul II la s'Hertogenbosch

5-2 Nimic n-o mai poate opri pe Simona din drumul spre victorie

3-2 Ambele jucătoare punctează pe propriile servicii

2-1 Simona îşi face serviciul, la fel ca Govorţova

1-0. Halep începe excelent setul secund, cu un break


7-5 Românca nu-şi iroseşte avantajul propriului serviciu şi câştigă, destul de dificil, primul set al partidei

6-5. Halep face primul break al meciului într-un moment cheie şi serveşte pentru a câştiga primul set

5-5. Nicio jucătoare nu a reuşit vreun break până acum

4-4. Ambele jucătoare merg cap la cap

2-2. Ambele jucătoare îşi fac serviciul în debutul partidei

1-1. Halep face primul game pe propriul serviciu

0-1. Bielorusa şi-a câştigat serviciul


Simona Halep o întâlneşte în primul tur la Hertongenbosch pe bielorusa Olga Govorţova, jucătoare clasată pe locul 110 mondial. Până acum, cele două jucătoare s-au mai întâlnit de trei ori, la Doha, Dubai şi Wimbledon şi de fiecare dată românca noastră s-a impus. În cazul în care va câştiga azi, Halep se va duela în turul II cu nemţoaica Annika Beck, locul 55 mondial.

Halep, cap de serie nr. 1 la Hertongebosch, îşi doreşte să-şi apere titlul câştigat anul trecut în Olanda. După acest turneu, pentru româncă urmează Wimbledon, al treilea Mare Şlem al anului.

Citeşte şi:

Simona Halep şi-a aflat adversara din turneul olandez 's-Hertogenbosch

Simona Halep (3 WTA) va debuta în competiţia olandeză 's-Hertogenbosch cel mai probabil marţi, în primul tur al turneului, în cadrul căruia o va întâlni pe Olga Govorţova (109 WTA).

Votată masiv, dar învinsă de Şarapova. Halep, procente uriaşe, însă jucătoarea lunii mai a fost desemnată rusoaica. WTA şi-a a explicat alegerea

Simona Halep a avut un parcurs senzaţional în ultimele săptămâni, a urcat pe locul 3 în lume şi a jucat două finale WTA importante. Iar cum succesul atrage automat şi apreciere, „HalepMania“ a cuprins România. Drept dovadă şi audienţa înregistrată de finala de la Roland Garros, cel mai vizionat meci de tenis feminin din istoria Eurosport!

Simona Halep sau cultul muncii

După stingerea euforiei pricinuite de prima prezenţă românească într-o finală de Mare Şlem după 34 de ani se pot vedea foarte limpede multe lucruri interesante.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite