Liverpool a scăpat şi de Everton. Cormoranii au învins cu 2-0

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au trecut 115 ani de la primul meci dintre Everton şi Liverpool. Derby-ul de pe Goodison Park este cel mai vechi in Anglia. Istorie, patimă şi o rivalitate fantastică între două echipe imprevizibile şi cu orgoliul rănit. Duminică-seara, cormoranii au învins pe Everton cu scorul de 2-0.

Echipa Liverpool a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 2-0 (1-0), formaţia Everton, într-un meci din etapa a XIV-a a campionatului englez. Golurile învingătorilor au fost marcate de Yobo (12, autogol) şi de Kuyt (80). Chiar dacă gazdele au avut foarte multe ocazii în primele 45 de minute, cormoranii s-au apărat perfect şi au reuşit să puncteze decisiv spre finalul partidei.

Iată, mai jos, filmul meciului:

S-a terminat meciul! Liverpool învinge pe Goodison Park cu scorul de 2-0 şi trece de rivala Everton. În partea a doua oaspeţii au reuşit să echilibreze jocul şi să-şi creeze mai multe ocazii de gol. Reina a păstrat tabela intactă în minutul 71, atunci când a respins, de două ori consecutiv, şuturile lui Cahill şi Fellani. A venit acţiunea din minutul 80 şi Kuyt a majorat scorul pentru cormorani. De atunci, jucătorii lui Rafael Benitez au evoluat mai relaxaţi şi nu au mai avut probleme cu adversarii lor.

Min. 90 Fanii oaspeţilor cântă, de la margine se aşteaptă minutele de prelungire ale acestui meci superb.

Min. 88 Mare ocazie Liverpool! Lucas şutează, puternic, din interiorul careului, însă Howard se opune şi respinge, în ultimul moment, în corner.

Min. 87 Liverpool are multe spaţii în ofesnivă şi. aşa cum era şi normal, mai multe ocazii. Jucătorii de la Everton au căzut fizic, în timp ce fotbaliştii pregătiţi de Rafa Benitez sunt la trei minute de o victorie importante.

Min. 84 După al doilea gol al oaspeţilor, meciul s-a mai liniştit, Everton pare să nu mai aibă forţa ofensivă de până acum

GOOOOOOL LIVERPOOL!!! Kuyt este la locul portrivit şi reia în plasă un şut respins de Howard în faţă! Liverpool are 2-0 din minutul 80 şi este la zece minute de o victorie superbă pe terenul rivalei Everton. Reina savurează din plin golul coechipierului său, portarul oaspeţilor salvând miraculos, în două rânduri, în partea a doua.

Min. 78 Schimbare la Liverpool. Fabio Aurelio a fost înlocuit cu Riera.

Min. 77 Everton se află în jumătatea adversă, însă Saha greşeşte pasa către un coechipier, iar defensiva oaspeţilor răsuflă, din nou, uşurată.

Min. 74 Schimbare la Liverpool. N'Gog a fost înlocuit cu Benayoun

Min. 71 Mare ocazie Everton! Reina este imperial la şuturile trimise către poartă de Cahill şi de Fellaini! Portarul oaspeţilor respinge incredibil în corner şi îşi menţine echipa la conducere.

Min. 70 Chiar dacă Everton are posesia mai bună, Liverpool a echilibrat meciul în ultimele minute.

Min. 67 Mare ocazie Liverpool! N'Gog a fost la un pas de a relua în plasă, de la numai şase metri, însă mingea a fost respinsă, în ultimul moment, de un apărător al gazdelor în corner. Fără rezultat lovitura de colţ.

Min. 66 Schimbare la Everton. A ieşit Jo şi a intrat Saha.

Min. 64 Gerrard execută un corner pentru Liverpool, iar Lucas reia de puţin peste poarta lui Howard. Oaspeţii au avut şansa de a-şi majora scorul pe tabela de marcaj.

Min. 62 Corner pentru Everton, mingea este respinsă de apărarea oaspeţilor, însă Heitiga şutează peste de la 19 metri. Acţiune rapidă a celor de la Liverpool, care ajung rapid la poarta adversă.

Min. 60 Lucas are arcada spartă după ce a primit un cot în figură de la Fellaini, într-un duel aerian. Jucătorul oaspeţilor primeşte îngrijiri medicale. Corner pentru Liverpool însă nu se finalizează.

Min. 58 Mare ocazioe de gol a gazdelor! Pienaar trage puternic de la aproximativ 17-18 metri, Reina scapă mingea printre picioare, însă reuşeşte să o prindă, în ultimul moment, pe linia porţii. Fanii echipei Everton crează un vacarm de nedescris. Suporterii lui Liverpool privesc meciul înmărmuriţi.

Min. 57 Fellaini încearcă o centrare, însă aceasta este greşită şi mingea iese în afara terenului de joc.

Min. 55 Incredibilă presiune la poarta lui Reina. Două cornere consecutive ale jucătorilor de la Everton, plus încă o aruncare de la margine care a ajuns până în careul oaspeţilor. Diferenţa din clasament nici nu se simte la acest meci.

Min. 53 Partida s-a mai liniştit puţin, însă tribunele sunt la turaţie maximă, atmosfera fiind una de nedescris pe Goodison Park.

Min. 49 Reina pare să fie omul care să menţină oaspeţii în avantaj.

Min. 47 Scenariul pare să fie identic cu cel din prima repriză. Gazdele în atac, oaspeţii în defensivă. Amfitrionii păstrează o posesie mai bună a balonului în timp ce Liverpool se limitează să nu primească gol.

A început repriza a doua. Liverpool a început mai decisă, însă jucătorii de la Everton au reintrat în posesia mingii. Gazdele mai au 45 de minute la dispoziţie pentru a egala.

Final de repriză pe Goodison Park. Liverpool conduce pe Everton cu scorul de 1-0, după autogolul lui Yobo, din minutul 12. Gazdele au dominat prima parte însă nu au putut să egaleze, deşi au marcat de două ori, însă din off-side. Mascherano a fost omul care a reuşit să pună presiune pe poarta lui Howard la faza la care s-a deschis scorul, în timp ce Reina a avut şansă de câteva ori, în primele 45 de minute de joc. Fellaini, Bilyaletdinov, de două ori, şi Pienaar ar fi putut înscrie, însă nu s-au concentrat la finalizare.

Min. 45 De la margine se arată un singur minut de prelungire.

Min. 43 Everton marchează! Din nou! Şi de această dată golul este anulat de arbitru, tot pentru o poziţie în afară din joc. După golul marcat de Liverpool, Everton a avut foarte multe ocazii de a egala, neconcretizate însă.

Min. 39 Heitiga nu-l lasă pe N'Gog să scape spre poarta lui Howard, oprind o acţiune periculoasă a oaspeţilor.

Min. 37 Excelentă acţiune a lui Pienaar, care driblează superb în uralele mulţimii. Evertoon revine la conducerea meciului.

Min. 35 Mare ratare a oaspeţilor! Kuyt a reluat la câţiva centrimetri peste poartă şi oaspeţii ar fi putut majora scorul, după o perioadă în care Evertoon a dominat ostilităţile.

Min. 33 Everton marchează! Delir în tribunele arenei Goodison Par! Însă pentru puţin timp. De la margine se arată poziţie în afară din joc la Jo. Dezamăgire în rândul gazdelor care nu renunţă şi reiau atacurile.

Min. 30 N'Gog a încercat să păcălească apărarea celor de la Evertoon, însă Distin a fost atent şi a blocat acţiunea.

Min. 29 Un nou corner pentru gazde, însă Reina reţine. Liverpool încearcă să iasă din defensivă şi să plece spre poarta lui Howard.

Min. 28 Mare ratare a gazdelor! Nici de această dată jucătorii de la Evertoon nu pot finaliza! Fellaini trimite milimetric pe lângă poarta lui Reina. Va fi corner pentru gazde.

Min. 27 Gazdele pun tot mai multă presiune pe jucătorii formaţiei Liverpool, însă fără efect pe tabela de marcaj.

Min. 25 Lucas încearcă să readucă pe Liverpool în ofensivă, însă pasa în adâncime sa a fost interceptată de Cahill.

Min. 22 Mare ratare a gazdelor! Acelaşi Bilyaletdinov ratează. Execuţia sa a creat confuzie la poarta lui Reina, însă oapeţii scapă şi de această dată fără gol!

Min. 19 Mascherano îl opreşte pe Heitiga şi Evertoon rămâne să alerge, în continuare, după egalare. Liverpool pare, deocamdată, să accepte deliberat dominarea amfitrionilor.

Min. 17 Mare ratare a gazdelor! Bilyaletdinov a avut şansa de a readuce egalitatea pe tabela de marcaj, însă execuţia sa a lăsat de dorit în ultima fază. Gazdele pun presiune tot mai mare pe careul advers.

Min. 15 Everton reacţionează promt şi încearcă să se apropie tot mai ameninţător de poarta lui Reina.

GOOOOOOL LIVERPOOL!!! Oaspeţii reuşesc să deschidă scorul încă din minutul 12 prin Yobo, care a marcat în proprie poartă la o acţiune în care Mascherano l-a încercat pe Howard cu un şut de la distanţă, însă defensiva gazdelor a greşit.

Min. 8 Jocul este echilibrat, ambele formaţii încercând să-şi impună ritmul. Cahill a avut o nouă ocazie pentru Everton, însă tabela a rămas neschimbată.

Min. 5 Excelent control al balonului la N'Gog, jucătorul formaţiei Liverpool având o bună oportunitate de a deschide scorul, însă Howard este la post.

Min. 3 Cîteva atacuri destul de dure ale jucătorilor ambelor formaţii la începutul acestui meci, însă nu se acordă cartonaş galben.

A ÎNCEPUT MECIUL! Fanii celor două echipe fac un spectacol de nedescris, iar jucătorii de la Everton încearcă să se apropie de poarta lui Reina.

ORA 15.30 Everton a făcut câteva schimbări de ultimă oră: Marouane, Fellaini şi Diniar Bilialetdinov au revenit după o etapă de suspendare, în timp ce Tony Hibbert a revenit şi el pe foaia de arbitraj. Atacanţii Yakubu Ayegbeni şi Louis Saha şi apărătorul Lucas Neill au fost lăsaţi pe bancă, iar Jack Rodwell nu a mai prins formaţia de start.

ORA 15.20 În istoria confruntărilor directe din "noua eră a Premier League", Everton are opt victorii, Liverpool 14, iar 12 partide s-au încheiat la egalitate. Echipele au intrat la vestiare, fanii se pregătesc de spectacol.

ORA 15.15 Jucătorii celor două echipe sunt, încă, la încălzire. Atmosfera în tribune este incredibilă, galeriile celor două formaţii fiind la înălţime. 

ORA 15.10 Stadionul Goodison Park este arhiplin, portarii ambelor formaţii s-au retras la vestiare, după ce şi-au încheiat încălzirea. Fanii lui Liverpool domină fundalul sonor, însă suporterii celor de la Everton au o replică pe măsură.

Iată, mai jos, cele două echipe:

Everton: Howard - Hibben, Yobo, Distin, Baines - Bilyaletdinov, Heitiga - Fellaini, Cahill, Pienaar - Jo. Manager: David Moyes

Liverpool: Reina - Johnson, Carragher, Agger, Insua - Gerrard, Lucas - Kuyt, Mascherano, Fabio Aurelio - N'Gog. Manager: Rafael Benitey

Everton nu are echipă rea, dar se bate la retrogradare, ocupând locul 16, cu doar 15 puncte. Liverpool este departe de pretenţiile fanilor, pe locul 7, cu 20 de puncte, la 13 puncte în spate liderului Chelsea.


82 de victorii pentru Liverpool
65 de victorii pentru Everton
64 de egaluri între cele două echipe

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite