Liverpool a reuşit! Urmează Craiova? Ce înseamnă victoria uriaşă a oltenilor la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristiano Bergodi a venit de doar câteva săptămâni la Craiova şi deja se gândeşte la titlu
Cristiano Bergodi a venit de doar câteva săptămâni la Craiova şi deja se gândeşte la titlu

În Anglia, „cormoranii“ tocmai au câştigat primul titlu după o aşteptare de 30 de ani. În România, oltenii sunt mai aproape ca oricând de un triumf în campionat la care visează de 29 de ani.

O victorie, cât un campionat sau un meci de 6 puncte. Iată două vorbe din fotbal care descriu perfect acest CFR - Craiova, scor 2-3.

Pe lângă faptul că a fost cel mai spectaculos meci din Liga I de după pandemie, victoria uriaşă a oltenilor a aruncat lupta pentru titlu în aer! Iar asta după ce, la un moment dat, mai ales după ce a învins FCSB acasă, trupa pregătită de Dan Petrescu părea că galopează spre al treilea titlu succesiv câştigat în Liga I.

De acum însă, după acest rezultat înregistrat în Gruia, datele problemei se schimbă radical! Chiar dacă e la un punct în spatele CFR-ului, Craiova şi-a creat mai multe avantaje, când suntem fix la jumătatea play-off-ului şi mai sunt cinci etape de jucat.

Oltenii au meciurile decisive acasă

În primul rând, de acum încolo, programul avantajează, în mod clar, trupa lui Bergodi. Chiar dacă oltenii au trei deplasări şi doar două meciuri acasă, acele partide de pe teren propriu sunt cu rivalii la locul 1, FCSB (11 iulie) şi CFR (1 august). Şi, atenţie, confruntarea cu clujenii va fi exact în ultima rundă, ceea ce înseamnă că putem asista la o finală, cu trofeul Ligii I pe masă, dacă cele două echipe vor merge bară la bară până atunci. Şi, dacă aşa se va întâmpla, Craiova va avea un as în mânecă, în urma rezultatului de duminică seară. 

Pentru că a învins CFR în deplasare, şi cu multe goluri marcate, Craiova are, în acest moment, avantajul rezultatelor directe. Ceea ce poate conta decisiv, dacă cele două rivale vor termina play-off-ul la egalitate de puncte. În acest caz, Oltenii vor ieşi campioni şi dacă vor pierde cu 0-1 sau cu 1-2 pe „Ion Oblemenco“, pentru că au punctat de trei ori pe terenul CFR-ului! Ca sa ia titlul în faţa Craiovei, la egalitate de puncte, CFR trebuie să câştige în Bănie, fie cu 2-0, fie la un gol diferenţă, însă marcând mai mult de trei goluri!

Un scenariu potrivit căruia titlul să fie decis de rezultatele directe înregistrate între CFR şi Craiova are şanse mari de a se adeveri. Iar asta pentru că aceste două formaţii, spre deosebire de FCSB, n-au beneficiat de rotunjirea punctelor la intrarea în play-off. De aceea, primul criteriu de departajare, în cazul în care vor ajunge la egalitate de puncte, va fi rezultatul direct. Iată ce spune regulamentul privind criteriile de departajare în play-off:

1. În caz de egalitate de puncte, e avantajată echipa care a intrat cu punctaj par in faţa echipei care a beneficiat de rotunjirea de 0,5 puncte;

2. Meciurile directe din play-off;

3. Golaverajul din meciurile directe din play-off.

Etapa a 8-a poate lămuri totul

În ultimele patru ediţii de campionat, FCSB a terminat de fiecare dată pe locul 2. Doar că, la cum arată acum echipa lui Becali şi având în vedere distanţa care o separă deja de primele două poziţii, în acest an, clasarea pe 2 ţine, mai degrabă, de un miracol.

Aşadar, în cele cinci runde rămase de jucat, FCSB va încerca să păstreze măcar locul 3, ultimul de Liga Europa. Şi, poate arbitra lupta pentru titlu! Asta deoarece, în decurs de şapte zile, bucureştenii vor întâlni Craiova în deplasare (11 iulie) şi CFR acasă (18 iulie), în partide succesive. De aceea, după aceste confruntări, după etapa a 8-a, e posibil să ştim deja cine va fi campioana României.

Petrescu: „N-am luat trei nici de la Sevilla sau Celtic...“

Victoria Craiovei de duminică seară e una uriaşă, nu doar în perspectiva câştigării campionatului, ci şi pentru că formaţia din Gruia nu prea ia gol, având un sistem defensiv solid creat de Dan Petrescu. De altfel, până la înfrângerea cu Craiova, CFR nu mai luase trei goluri în campionat de...266 de zile! Mai precis, de la 6 octombrie 2019, de la înfrângerea cu Viitorul, în deplasare, în etapa a 12-a a sezonului regulat. Atunci, Viitorul a învins campioana, la Ovidiu, scor 3-1. Şi, ca să vedem ultimul meci al CFR-ului de pe teren propriu, în care ardelenii au încasat trei goluri, trebuie să ne întoarcem şi mai mult în timp. Până la 3 aprilie 2019, când s-a jucat turul semifinalelor Cupei României, CFR - Astra, scor 1-3. 

„N-am luat trei goluri nici de la Sevilla, nici de la Celtic. dar şi Craiova e o echipă bună. Titlul se va juca până la final. Acum, Craiova e favorită, pentru că se va juca meciul direct la ei acasă şi au şi victoria din meciul cu noi“, a spus Dan Petrescu, după eşecul de duminică seară.

10 meciuri fără înfrângere avea CFR în campionat până la eşecul cu Craiova. Clujenii obţinuseră şapte victorii, trei remize şi luaseră un gol.   

Liga I, program

Play-off, etapa a 5-a

Vineri

Gaz Metan - Botoşani 0-2

Duminică

CFR - CS U Craiova 2-3

Luni

Astra - FCSB 3-2

Clasament

1. CFR Cluj 5 3 1 1 7-4 36

2. CS U Craiova 5 4 0 1 10-9 35

3. Astra 5 2 1 2 6-6 28

4. FCSB 5 1 2 2 10-9 27

5. Botoşani 5 1 1 3 5-7 27

6. Gaz Metan 5 0 3 2 3-6 25

Play-out

Etapa a 6-a

Vineri

Hermannstadt - Clinceni 0-1

Sâmbătă

Chindia - Poli Iaşi 0-2

Sepsi - Viitorul 3-3

Duminică

Dinamo - Voluntari 0-1

Clasament

1. Viitorul 6 3 2 1 13-9 31

2. Voluntari 5 4 2 0 8-2 24

3. Sepsi 6 1 4 1 10-9 24

4. Clinceni 6 4 0 2 6-6 23

5. Poli Iaşi 6 2 1 3 5-5 18

6. Hermannstadt 5 1 2 2 4-7 18

7. Chindia 5 1 1 3 3-6 17

8. Dinamo 4 0 0 4 1-6 17

*Locul 6 va juca baraj cu locul 3 din liga a doua, câştigătoarea urmând a evolua în Liga I, în sezonul viitor.

 **Locurile 7 şi 8 vor retrograda direct

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite