LIVEBLOG România - Marea Britanie 1-1, în Fed Cup. Halep a spulberat-o pe Konta în primul set de duminică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Năstase şi Halep, înaintea partidei de tenis dintre Simona si Heather Watson FOTO Inquam Photos / George Calin
Ilie Năstase şi Halep, înaintea partidei de tenis dintre Simona si Heather Watson FOTO Inquam Photos / George Calin

După trei înfrângeri consecutive pe teren propriu, cu Cehia (2-3), Germania (1-4) şi Belgia (1-3), România a căzut din Grupa Mondială I, iar acum e ameninţată de o nouă retrogradare.

UPDATE 11.32 - Halep a luat primul set în meciul cu Konta: 6-1.

UPDATE 11.17 - Halep a început fulminant şi conduce cu 3-0 în primul set.

UPDATE 11.05 - A început meciul Halep - Konta.

-------------------------------------

UPDATE 17.00 ITF i-a ridicat acreditarea lui Ilie Năstase. 

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) i-a rdicat acreditarea lui Ilie Năstase, astfel că el nu va mai fi căpitanul echipei României la meciurile de duminică, împotriva jucătoarelor din Marea Britanie, din FedCup.

"Căpitanul României, Ilie Năstase, a fost scos de pe teren în timpul celui de-al doilea meci al întâlnirii de Fed Cup, România - Marea Britanie, de la Constanţa. Domnului Năstase i s-a cerut să părăsească terenul de către arbitrul ITF Andreas Egli, din cauza comportamentului său nesportiv, după ce a primit două avertismente. Domnul Năsase a fost scos din tribune din cauza comportamentului său nepotrivit. Acreditarea sa a fost anulată şi nu va mai lua parte la această întâlnire. ITF va lansa o investigaţie asupra acestui caz, dar şi cu privire la comentariile anterioare făcute de domnul Năstase în această săptămână", se arată în comunicatul ITF.

UPDATE 15.49  Preşedintele FR Tenis, George Cosac, a declarat că Johanna Konta susţine că ar fi fost jignită de Ilie Năstase, în momentul în care căpitanul nejucător al României a părăsit arena de la Mamaia.

Întrebat de ce a izbucnit în plâns Konta, George Cosac a răspuns: "Au spus că atunci când l-au dat afară pe domnul Năstase, el ar fi zis ceva nelalocul lui şi ea a rămas afectată. Arbitrul principal mi-a zis că Năstase a zis ceva când a ieşit din teren". 

Incidentele de la meciul Sorana Cîrstea - Johanna Konta ar fi pornit de la faptul că jucătoarea britanică s-ar fi fi arătat deranjată de ce se întâmpla pe teren şi în tribune, în timpul evoluţiei ei. Acest lucru l-ar fi enervat pe Năstase, care i-ar fi reproşat situaţia arbitrului de scaun. După o dispută verbală cu acesta şi cu arbitrul principal, Năstase a fost trimis la vestiare de oficialii ITF. După scurt timp, Johanna Konta a izbucnit în plâns, iar meciul a fost întrerupt şi jucătoarele au plecat la cabine.

UPDATE 15.45 - Sorana Cîrstea a pierdut şi setul al doilea, cu 6-3. Sorana, locul 62 mondial, a fost învinsă de Johanna Konta, locul 7 WTA, scor 6-2, 6-3, astfel că România şi Marea Britanie se află la egalitate, scor 1-1, după prima zi a întâlnirii din Cupa Federaţiei.

UPDATE 15.30 - Meciul Cîrstea - Konta a fost reluat. Konta şi Cîrstea au efectuat din nou încălzirea.

Năstase, conflict cu jurnaliştii britanici: Eşti proastă şi urâtă

UPDATE 15.25 - Jurnaliştii britanici au dezvăluit motivul pentru care Ilie Năstase a fost evacuat din arenă. Căpitanul României le-a jignit ca la uşa cortului pe Johanna Konta şi pe Anne Keothavong: "Sunteţi două curve nenorocite", le-a strigat Năstase, în două rânduri.

Ilie Năstase a părăsit Tenis Club Idu, unde are loc întâlnirea cu Marea Britanie. La iesire, el a avut un conflict cu jurnaliştii britanici care au scris despre afirmaţiile disciminatorii la adresa Serenei Williams. El a făcut-o „proastă" şi "urâtă" pe o ziaristă de la Press Association, care îl filma când părăsea nervos şi înconjurat de bodyguarzi arena.

Năstase a devenit agresiv în momentul în care a văzut că Eleanor Crooks de la Press Association îl filma. El a încercat să iasă dintre gărzile de corp şi să se îndrepte către ea. "De ce mă filmezi? De ce? Pentru că eşti urâtă", i-a strigat el.

"Asta este meseria mea de jurnalist, de aceea filmez", a răspuns ziarista. În cele din urmă Năstase a plecat fără alte incidente.

Crooks a declarat agenţiei News.ro că a mai avut un incident cu Năstase în cursul dimineţii de sâmbătă, în jurul orei 11.00, la centrul de presă. "A venit la mine şi mi-a spus: <De ce ai scris asta, eşti o proastă, eşti o proastă!> M-a întrebat de ce cred că afirmaţiile sale sunt rasiste. I-am explicat. M-a făcut proastă de mai multe ori", a declarat Crooks.

UPDATE 15.20 - Meciul Sorana Cîrstea - Johanna Konta a fost întrerupt, sâmbătă, la scorul 2-6, 3-1, după ce jucătoarea britanică ar fi fost jignită din tribune. Konta şi membrii delegaţiei Marii Britanii au mers la vestiare, la fel şi româncele. Anterior, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup, Ilie Năstase, a fost trimis la vestiare, în timpul meciului dintre Sorana Cîrstea şi Johanna Konta. Ilie Năstase a fost trimis la vestiare pentru că i-a fi spus ceva arbitrului de scaun, decizia fiind luată şi de arbitrul principal.

UPDATE 15.15 - Ilie Năstase a fost trimis la vestiare la meciul Soranei Cîrstea cu Johanna Konta. Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup, Ilie Năstase, a fost trimis la vestiare, în timpul meciului dintre Sorana Cîrstea şi Johanna Konta. Ilie Năstase a fost trimis la vestiare pentru că i-a fi spus ceva arbitrului de scaun, decizia fiind luată şi de arbitrul principal. Locul lui a fost luat de Monica Niculescu.

UPDATE 14.52 - Simona Halep este de părerere că afirmaţile lui Ilie Năstase despre Serena Williams sunt un pic nepotrivite, însă este convinsă că a fost o glumă.

"Am auzit ceva, nu prea ştiu exact ceea ce s-a întâmplat. Însă cu toţii îl ştim pe domnul Năstase, el glumeşte mereu şi cu noi la fel, cred că nu trebuie să ne supărăm pe el, aşa e felul lui şi aşa trăieşte el. Probabil că a fost un pic nepotrivit ceea ce a spus, însă din punctul meu de vedere a fost sută la sută glumă. Nu mi s-a părut jignitor, dar oamenii de acolo decid şi o să facă ceea ce trebuie să facă", a declarat Halep, întrebată de presa română pe acest subiect. Întrebată de un jurnalist britanic dacă ea consideră că Năstase ar trebui să-i ceara iertare Serenei Williams după afirmaţiile făcute, Halep a răspuns: "Da, poate că da, dar sunt sigur că nu a vrut să spună ceva rău. El îi respectă pe toţi jucătorii. Da, poate că trebuie să-i spună ceva".

UPDATE 14.40 - Românca a pierdut primul set, scor 2-6. 

UPDATE 14.05 - A început partida Sorana Cîrstea, locul 62 WTA - Johanna Konta, locul 7 WTA, în al doilea meci al întâlnirii România - Marea Britanie, din barajul pentru menţinerea/retrogradarea în/din Grupa Mondială II a Cupei Federaţiei. 

UPDATE 13.30 - Simona Halep, locul 5 WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-1, pe Heather Watson, locul 113 WTA, în primul meci al întâlnirii de FedCup dintre România şi Marea Britanie. Halep a câştigat destul de uşor primul meci disputat pe zgură în acest sezon. 

După ce a închis setul I cu 6-4, după 43 de minute, setul II a fost unul fără istoric. Halep a câştigat pe serviciul adversarei la 1-1 şi nu a mai cedat niciun ghem până la final, scor 6-1, după o oră şi opt minute de la start.

UPDATE 13.10 - Simona Halep a luat primul set cu Heather Watson, scor 6-4.

UPDATE 12.45 - Antrenorul Irinei Begu, Artemon Apostu-Efremov, a declarat, sâmbătă, la Digi Sport, că sportiva acuză probleme medicale, dar este foarte posibil ca duminică să poată evolua în întâlnirea dintre România şi Marea Britanie, din Cupa Federaţiei. "Irina nu s-a simţit bine, are un torticolis, am discutat cu domnul Năstase şi cu Alina Tecşor şi am decis că dacă nu este sută la sută să fie protejată. Sunt şanse bune să fie aptă şi să poată juca mâine, aici a fost foarte frig şi vânt şi se pare că acest lucru şi-a spus cuvântul", a declarat Artemon Apostu-Efremov.

UPDATE 12.22 - Halep - Watson, primul meci, a început.

--------------------------

În primul meci de sâmbătă, de la ora 12.00, vor evolua Simona Halep, locul 5 WTA, şi Heather Watson, locul 113 WTA. Partidele din Fed Cup se desfăşoară la Tenis Club IDU, Mamaia, Constanţa. Învingătoarea întâlnirii va evolua anul viitor în Grupa Mondială II, iar învinsa în Grupa I a Zonei Euro-Africane.

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea, locul 62 mondial, o va întâlni pe Johanna Konta, locul 7 WTA, în al doilea meci al întâlnirii România - Marea Britanie, din barajul pentru menţinerea/retrogradarea în/din Grupa Mondială II a Cupei Federaţiei. Cîrstea o înlocuieşte pe Irina Begu, care acuză probleme medicale.

Simona Halep îşi doreşte să aibă parte de o atmosferă frumoasă în meciurile de Fed Cup contra Marii Britanii, spunând că a mai jucat prima partidă în cadrul acestei competiţii şi speră ca publicul să susţină cu fair-play echipa României.

Simona Halep a declarat vineri, după tragerea la sorţi a meciurilor contra Marii Britanii, că faptul că va juca prima partidă nu reprezintă o problemă pentru că a mai fost în această situaţie.   

"Am mai jucat (n.r. - prima) şi nu este nicio problemă. Sper doar să fiu bine şi să câştig meciul”, a afirmat Simona Halep. Ea a precizat că nu contează în ce oraş se joacă meciul, atâta timp cât partida este în România. Ea cere sprijinul publicului, pe care îl îndeamnă să aibă o atitudine fair-play. ”Nu contează în ce oraş jucăm, din punctul meu de vedere. Dacă suntem în România publicul ne sprijină şi pe ajută foarte mult. Sper să fie fair-play în tribună şi să avem atmosferă frumoasă”, a afirmat jucătoarea numărul 1 din echipa României. Întrebată de un jurnalist dacă publicul va fi gălăgios, având în vedere că se joacă în oraşul ei natal, Simona Halep a răspuns râzând: “Sper că da”.

Jucătoarele britanice consideră că vremea nu va avantaja sau dezavantaja vreuna dintre echipe, având în vedere că la Constanţa, vineri, a plouat în mai multe reprize, bate vântul şi sunt numai două grade Celsius, precizând că aceleaşi condiţii sunt pentru ambele formaţii.

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a Marii Britanii, Anne Keothavong, a fost întrebat vineri, într-o conferinţă de presă după tragerea la sorţi a meciurilor din weekend, ce părere are despre condiţiile meteorologice, spunând că vremea nu este ideală, că jucătoarele britanice s-au antrenat indoor la Mamaia, dar că aceleaşi condiţii sunt pentru ambele formaţii. “Ne aşteptăm ca vremea să fie mai bună în weekend. Acum este frig, este umezeală, condiţiile sunt grele, dar suntem pregătite de partidă”, a afirmat Anne Keothavong. De asemenea, cea mai bună jucătoare a Marii Britanii, Johanna Konta, a fost întrebată tot legat de condiţiile meteorologice, de modul cum acestea vor afecta partidele, aceasta spunând că sunt acelaşi condiţii pentru ambele formaţii şi afirmând încă o dată că de-abia aşteaptă să joace împotriva Simonei Halep.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite