Simona Halep şi-a aflat adversarele de la Turneul Campioanelor, de la Singapore. Românca face parte dintr-o grupă accesibilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Simona Halep va participa pentru a patra oară consecutiv la Turneul Campioanelor de la Singapore, competiţie care debutează duminică.

Vezi AICI când va debuta Simona Halep la Singapore

În grupa Simonei Halep sunt numai jucătoare care n-au câştigat niciun Grand Slam. Bilanţul Simonei Halep în meciurile cu adversarele de la Singapore: 

Halep vs Svitolina 1-2

2017 Toronto  Svitolina - Halep 6-1, 6-1

2017 Roland Garros Halep - Svitolina  3-6, 7-6, 6-0

2017 Roma Svitolina - Halep  4-6, 7-5, 6-1

Halep vs Wozniacki 2-3

2017 Eastbourne   Wozniacki - Halep  5-7, 6-4, 6-1

2015 Stuttgart Wozniacki - Halep 7-5, 5-7, 6-2

2015 Dubai Halep - Wozniacki 2-6, 6-1, 6-1

2013 New Haven Halep - Wozniacki 6-2, 7-5

2012 Dubai Wozniacki - Halep 6-2, 6-3

Halep vs Garcia 2-1

2017 Beijing  Garcia - Halep  6-4, 7-6

2017 Toronto Halep - Garcia 6-4, 6-2

2016 Sydney Halep - Garcia 6-4, 2-6, 6-1

grupe

Tragerea la sorţi a repartizat-o pe Simona Halep într-o grupă accesibilă, unde le va întâlni pe Elina Svitolina (4 WTA), Caroline Wozniacki (6 WTA) şi Caroline Garcia (8 WTA). 

Grupa Roşie

Simona Halep

Elina Svitolina

Caroline Wozniacki

Caroline Garcia

Grupa albă

Garbine Muguruza

Karolina Pliskova

Venus Williams

Jelena Ostapenko

Jucătoarele au terminat şedinţa foto organizată pe faleza din faţa hotelului Marina Bay Sands şi au sosit în sala unde va avea loc ceremonia de deschidere, urmată de tragerea la sorţi.

.

masina
simo 3

UPDATE Simona Halep şi-a făcut apariţia la evenimentul organizat de Porsche într-o superbă rochie având scris pe tiv "EQUALITY", însemnând egalitate!

Simona Halep este singura dintre cele opt participante de anul acesta, care n-a lipsit de la Turneul Campioanelor la ultimele patru ediţii. Este pentru prima dată însă când Halep începe turneul din postura de număr 1 mondial.

Simona îşi va afla azi, de la ora 14.30, adversarele din grupe, fază în care le va întâlni pe Karolina Pliskova sau pe Elina Svitolina, din urna a doua, pe Venus Williams sau pe Caroline Wozniacki, din eşalonul al treilea, şi, în fine, pe Jelena Ostapenko sau pe Caroline Garcia. Cu Garbine Muguruza se poate întâlni doar în finală. 

„Cu puţin noroc la tragerea la sorţi, pot să depăşesc faza grupelor, după care orice e posibil“, a declarat locul 1 WTA. Simona e la egalitate în meciurile directe cu cele şapte posibile oponente de la Singapore, scor 14-14. Are un palmares pozitiv cu Pliskova şi Caroline Garcia, un bilanţ negativ cu Muguruza şi cu Venus Williams şi e pe picior de egalitate cu Svitolina şi Ostapenko. Cu 40 de puncte peste Muguruza în clasamentul WTA, Simona trebuie să obţină cel puţin o performanţă similară cu a jucătoarei născută în Venezuela pentru a se menţine pe prima poziţie WTA, dar trebuie de asemenea să iasă din faza grupelor pentru ca Svitolina sau Pliskova să nu o depăşească prin câştigarea turneului.

Cele opt jucătoare vor fi împărţite în două grupe: cea albă şi cea roşie. Astfel, fiecare tenismenă va juca trei partide, iar primele două din fiecare grupă se vor califica în semifinale. În caz de egalitate de victorii, departajarea se va face după numărul de seturi câştigate, apoi cel de jocuri. În anii precedenţi, Agnieszka Radwanska (2015) şi Dominika Cibulkova (2016) au reuşit să iasă din grupe cu un singur succes şi să câştige trofeele.

 Turneul începe duminică şi va fi transmis în România de Digisport

infografie halep
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite