Lipă îi taxează pe Badea şi Negoiţă: „Asta se promovează, are priză la public, se vrea circ, avem circ!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, fost comandant al Clubului Sportiv Dinamo, a declarat că divergenţele dintre oamenii de afaceri Ionuţ Negoiţă şi Nicolae Badea în ceea ce priveşte marca Dinamo reprezintă un circ care nu face cinste nimănui.

"Este o situaţie neplăcută şi îmi pare rău că Dinamo se aliniază la startul celorlalte exemple. Nu este cazul din punctul meu de vedere, dar fiecare ştie cel mai bine ce vrea să facă şi dacă se doreşte o nebunie să se creeze şi pe tema asta este strict problema celor două cluburi. FCDB? Există deja un FCCS Dinamo Bucureşti, un FC Dinamo 1948 Bucureşti, un FC Steaua, înscrise în campionat, deci nu văd un alt derbi în afara celor pe care le ştim. Sincer nu mă aşteptam să apară astfel de probleme, dar dacă părţile asta doresc, un circ în plus sau în minus nu cred că mai contează. Asta se promovează, are priză la public, se vrea circ, avem circ. Că nu face cinste nimănui, asta este o altă problemă", a declarat Lipă.

Ea a precizat că nimeni nu poate schimba destinaţia Complexului Sportiv Dinamo din Şoseaua Ştefan cel Mare: "Eu am mai spus-o şi o repet. Nu ştiu ce intenţii a avut domnul Negoiţă, dar pot spune un lucru, parcul Dinamo nu este al nimănui. Parcul Dinamo este al unei instituţii a statului, are nişte reguli de respectat, funcţionează după nişte legi ale statului român. Aşa că cine îşi închipuie că în parcul Dinamo vor apărea blocuri, mall-uri şi aşa mai departe, astea sunt doar poveşti, sau can-can şi vor rămâne la acest nivel."

Lipă a mai spus că de modernizarea Stadionului Dinamo se ocupă Compania Naţională de Investiţii, adăugând că nu mai ştie în ce stadiu se află acest proiect. "Eu am plecat din club de aproape un an de zile, actuala conducere şi-a asumat nişte lucruri şi ei ştiu cel mai bine ce trebuie făcut pentru CS Dinamo. Pentru Euro 2020, fiind un proiect naţional, fiecare minister este implicat, ştie ce are de făcut. Pentru renovarea celor patru stadioane se ocupă Compania Naţională de Investiţii. Ei solicită cluburilor documentaţia, pe care eu am lăsat-o când am plecat. Mai multe nu ştiu, pentru că nu am timpul necesar să mă ocup şi de alte probleme în afara celor de aici", a afirmat ea, citată de News.ro. 

Cât priveşte alegerile de la COSR, Lipă a declarat că noua conducere a forului olimpic trebuie să stabilească dacă au fost sau nu statutare. "Circ la alegerile COSR? Este o diferenţă între circ şi alegeri nestatutare. Circ pot spune că a fost acum doi ani şi jumătate, când am candidat eu. Aceste alegeri s-au desfăşurat, zic eu, civilizat, frumos, cu cabină de vot, cu înmânarea buletinului de vot fiecărui membru care a participat la Adunarea Generală. Nu pot spune că a fost un circ, mi-e greu să accept fraza asta. Că sunt nestatutare sau statutare, cred că COSR este cel mai în măsură să ia nişte decizii, având în vedere că are acum o nouă conducere, care ar trebui să dea dovadă de transparenţă. Ştim toţi că s-au căutat statute, acte constitutive, ba e COSR continuatorul COR, ba nu este. Cred că ei sunt cei mai în măsură să analizeze această situaţie şi să se alinieze la cerinţele legislaţiei româneşti, aşa cum funcţionează toate federaţiile, asociaţiile. Trebuie în primul rând să se definească, dacă nu sunt o structură sportivă de ce se ocupă de sport, sau dacă nu sunt o structură sportivă, ce sunt. Dar repet, sunt ferm convinsă că noua conducere nu îşi doreşte să înceapă acest mandat cu stângul şi toate aceste probleme vor fi clarificate", a spus ministrul.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite