Lionel Messi câştigă Balonul de Aur pentru a şaptea oară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhiva Adevărul
FOTO: Arhiva Adevărul

Fotbalistul argentinian Lionel Messi(Paris Saint-Germain) a câştigat pentru a şaptea oară trofeul ''Balonul de Aur'', pentru cel mai bun jucător al anului, decernat, luni, la Paris, în cadrul galei organizate de revista France Football. Polonezul Lewandowski a fost pe 2, iar Jorginho a fost pe 3.

Atacantul Robert Lewandowski (Bayern Munchen) a fost recompensat cu un nou trofeu, pentru cel mai prolific marcator al anului, în urma golurilor înscrise pentru Bayern Munchen şi naţionala de fotbal a Poloniei. Premiul este acordat pentru prima dată de France Football, iar fanii cred că distincţia a fost inventată special pentru a-i acorda Balonul de Aur lui Messi.

Gianluigi Donnarumma (PSG, fost la AC Milan) a fost desemnat cel mai bun portar. 

Spaniola Alexia Putellas, câştigătoarea Ligii Campionilor la fotbal cu FC Barcelona, a cucerit premiul ''Balonul de Aur'' la feminin, iar mijlocaşul Pedri a câştigat Trofeul Kopa, pentru cel mai bun jucător sub 21 de ani.

Marele rival al lui Messi, Cristiano Ronaldo, a ocupat locul 6 în acest clasament. Unul dintre favoriţi, Karim Benzema, de la Real Madrid, a fost pe locul 4.

Titlul de cel mai bun club al anului a revenit celor de la Chelsea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite