Lindsay Vonn a câştigat 220.000 de bani din schi anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Schioarea americană Lindsey Vonn, lidera Cupei Mondiale de schi alpin, domină şi clasamentul primelor de concurs, atât la masculin, cât şi la feminin, cu deja 221.300 euro câştigaţi în acest sezon, potrivit cifrelor anunţate joi de Federaţia internaţională (FIS) şi citate de Agerpres.

Campioana mondială la coborâre şi slalom super-uriaş, care a urcat de 11 ori pe podium, dintre care de 8 ori pe cea mai înaltă treaptă în acest sezon, îl devansează pe elveţianul Didier Cuche, care a câştigat 192.733 euro.

Campioana mondială la slalom super-uriaş a încasat cei mai mulţi bani în urma dublei reuşite săptămâna trecută la Kitzbuehel, staţiunea austriacă oferind cea mai mare primă din circuit.

În ce-l priveşte pe elveţianul Cuche, acesta a decis să doneze 20 la sută din primele sale, circa 20.000 euro, în scop caritabil pentru populaţia haitiană afectată de cutremur.

Liderul Cupei Mondiale masculin, austriacul Benjamin Raich se află doar pe locul 3 în clasamentul masculin al câştigurilor, cu 125.550 euros, după elveţianul Carlo Janka, locul 2 în clasamentul general, dar care a încasat 157.324 euro.

La feminin, a doua în clasamentul câştigurilor este Maria Riesch, cu 167.633 euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite