Liga I se mută în Antalya

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bicfalvi a pierdut contactul cu prima echipă
Bicfalvi a pierdut contactul cu prima echipă

Toate cele 18 echipe din prima divizie au ales să efectueze cantonamente în sudul Turciei, pe malul Mării Mediterane. Avantajele: amicale multe, terenuri impecabile şi preţul foarte mic. După trei săptămâni de pauză, vacanţa este aproape de a se termina şi fotbaliştii de la noi se pregătesc să-şi reia antrenamentele.

Spre deosebire de anii precedenţi, când Cipru era destinaţia preferată a echipelor româneşti, de această dată toate echipele şi-au ales ca loc pentru efectuarea cantonamentelor regiunea Antalya, din sudul Turciei.

Exodul componentelor Ligii I înspre litoralul Mării Mediterane se datorează, în primul rând, condiţiilor foarte bune găsite acolo, dar şi a preţurilor avantajoase practicate de turci. Avantajul principal al alegerii de a efectua stagii în Antalya îl reprezintă faptul că în această perioadă sunt foarte multe echipe acolo şi se pot programa numeroase jocuri amicale.

Nu numai echipe din România aleg Turcia. Grupări din ligile ruseşti, inclusiv cea pregătită de Dan Petrescu, Kuban Krasnodar, din Polonia, Ucraina, Cehia, Slovacia, Serbia şi alte ţări din Estul Europei, şi-au stabilit cantonamentele în Antalya. Un alt avantaj îl reprezintă locurile de cazare.

Cinci stele şi all-inclusive

Mai toate echipele româneşti trag la hoteluri de cinci stele, unde servesc masa în regim all-inclusive, au condiţii de refacere excelente, cu bazine de înot, jacuzzi, saune cu aburi şi băi turceşti, săli de forţă şi de masaj. În plus, se beneficiază de camere pentru depozitarea materialelor sportive şi de spălarea gratuită a echipamentelor.

Terenurile sunt impecabile, iar temperatura în timpul zilei poate ajunge chiar şi la 20 de grade Celsius. Preţurile plătite de cluburi sunt mult sub cele din Spania, Portugalia, Grecia şi Italia. În Turcia, un cantonament pentru un lot de jucători, plus staff-ul tehnic şi cel administrativ costă între 50.000 şi 80.000 de euro, în funcţie de rangul hotelului şi de transport, dacă se călătoreşte cu avioane care efectuează curse de linie sau cu chartere. În preţ este inclus şi transportul intern, cu autocare.

Şi „fluieraşii" au mers în Antalya

Arbitrii din primul eşalon au efectuat de trei ori pregătirea în Antalya. Dacă cei din lotul A au plătit în jur de 300 de euro pentru cele şapte zile cât au stat în cantonament, la stagiile din Turcia au putut participa şi cei din eşaloanele inferioare, care au scos din buzunare câte 600 de euro, în preţ fiind inclus şi transportul cu charter.

No title
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite