Liga I, lider european: la ce capitol e cel mai bun primul eşalon românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu al CIES Football Observatory, care include 31 de ligi europene, relevă un aspect interesant din campionatul României.

Mai exact, primul eşalon de pe meleagurile noastre are cel mai ridicat procent, atunci când vine vorba despre jucătorii transferaţi, în timpul anului 2019.

Astfel, studiul citat arată că 58,2% dintre fotbaliştii legitimaţi la cluburile din Liga I s-au transferat, de-a lungul anului în curs. În această ierarhie, campionatul românesc este urmat de Cipru (55,3%), Turcia (54,1%), Portugalia (52,7%) şi Serbia (52%). 

La cealaltă extremă se situează Anglia (27%), Germania (30,8%) şi Danemarca (31,3%). Interesant este că ţările unde fotbaliştii transferaţi alcătuiesc mare parte din lot sunt situate în partea noastră de Europă, apoi în cea de Sud. 

Intuitiv, majoritatea ţărilor care au puţin jucători transferaţi sunt în Europa de Vest şi de Nord, ceea ce arată diferenţele culturale din fotbal.
Revenind la Liga I, procentul jucătorilor străini din campionatul nostru este de 37,6%, ceea ce ne situează pe la mijlocul clasamentului format din ţările analizate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite