Liga I intră în „Epoca de gheaţă“: „Adevărul“ prezintă temperaturile polare pe care se vor juca meciurile din weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meciul CSMS Iaşi - Dinamo, din ultima etapă, s-a jucat pe un teren acoperit de zăpadă. FOTO: Mediafax
Meciul CSMS Iaşi - Dinamo, din ultima etapă, s-a jucat pe un teren acoperit de zăpadă. FOTO: Mediafax

În toate ţările vecine, fotbalul a intrat în „hibernare“, însă România sfidează logica, iar meciurile din etapa a 20-a se vor desfăşura pe un ger cumplit.

În fotbalul românesc, nimeni nu învaţă din greşeli. Ba din contră! An de an, se insistă pe o serie de decizii proaste ale căror deznodământ nici nu mai surprinde pe nimeni. 

Printre ele se numără şi programarea unor etape suplimentate din retur până spre sfârşitul lunii decembrie, în condiţiile în care, în această perioadă, cele mai multe zone ale ţării sunt „îngheţate“.

Ştiind despre această situaţie, dar şi despre faptului că majoritatea cluburilor din Liga I nu dispun de sisteme de climatizare pe stadioanele lor, Liga Profesionistă de Fotbal a programat, la fel ca în anii trecuţi, meciuri până la data de 17 decembrie!

Vineri şi sâmbătă, ger cumplit

Aceste partide se vor juca pe temperaturi inumane pentru jucători, spectatori şi arbitri. Chiar ieri, Administraţia Naţională de Meteologie (ANM) a emis un cod galben de ninsori şi viscol, cantităţi mari de zăpadă fiind aşteptate până mâine, la ora 20.00. 

După ce ninsorile se vor opri, în toată ţara se va instala un ger cumplit. Astfel, joi seară, în Capitală, termometrul va arăta -20 de grade Celsius! Cele mai afectate echipe de decizia de a prelungi campionatul vor fi cele care vor evolua vineri şi sâmbătă. 

UEFA opreşte fotbalul la -15 grade Celsius

Spre exemplu, vineri seară, la Iaşi, partida dintre CSMS şi Rapid se va desfăşura la -16 grade Celsius. Această situaţie e în contradicţie cu regulamentul UEFA. Potrivit forului european, un club poate refuza disputarea unui meci, în cazul în care arbitrul confirmă că, la ora jocului, temperaturile au scăzut sub -15 grade Celsius.

Oţelul şi CFR au amânat cupa

O altă măsură bizară e că, ieri, Comitetul Executiv a amânat primele manşe din semifinalele Cupei României, dar nu şi ultima etapă din campionat! 

Astfel, în loc de 12, respectiv 13 decembrie, partidele Oţelul – Petrolul şi CFR – Astra, se vor juca la 17 aprilie (tur) şi 22 mai (retur). S-a ajuns aici întrucât Oţelul şi CFR au solicitat, oficial, în scris, amânarea partidelor din cupă şi cele din campionat. Dacă gălăţenii şi clujenii au fost majoritari în ceea ce priveşte competiţia KO (Petrolul s-a opus, iar Astra s-a abţinut), în schimb, ele n-au avut „aliaţi“ şi pentru amânarea etapei a 20-a. 

„Nu s-a amânat ultima rundă din 2012, pentru că preşedintele Ligii nu a putut să ridice această problemă pe ordinea de zi, întrucât doar două echipe, Oţelul şi CFR Cluj, au solicitat în scris acest lucru. În cazul în care membrii afiliaţi ai Ligii vor cădea la un acord în acest sens, decizia poate fi luată şi de Comitetul de Urgenţă, dar numai în cazul în care există o majoritate“, a declarat Dumitru Costin, membru în Comitetul Executiv FRF.

Portughezii şi brazilienii nu mai joacă

Decizia disputării partidelor din etapa a 20-a loveşte din plin Rapidul. Cum giuleştenii nu şi-au plătit jucătorii de patru luni, brazilienii şi portughezii din lot s-au hotărât să plece acasă, în loc să evolueze, vineri, la Iaşi, la -16 grade Celsius. Pecanha, Renan şi Figuiredo au şi părăsit deja România, iar Glauber şi Teixeira au de gând să se dea loviţi pentru a nu juca la Iaşi!

Cum va fi vremea pe stadion în weekend

Vineri, 14 decembrie

*Gaz Metan Mediaş – Gloria Bistriţa 18.00

-16 grade Celsius, nu va ninge.

*„U“ Cluj – Steaua 20.00

-14 grade Celsius, nu va ninge.

*CSMS Iaşi – Rapid 20.30

-16 grade Celsius, nu va ninge.

Sâmbătă, 15 decembrie

*Ceahlăul Piatra Neamţ – Pandurii Târgu-Jiu 18.00

-12 grade Celsius, 30% şanse de precipitaţii.

*Dinamo – FC Braşov 20.15

-10 grade Celsius, 20% şanse de precipitaţii.

Duminică, 16 decembrie

*Oţelul Galaţi – Petrolul Ploieşti 18.00

-2 grade Celsius, 10% şanse de precipitaţii.

*FC Vaslui – CFR Cluj 20.30

-9 grade Celsius, nu va ninge.

Luni, 17 decembrie

*Concordia Chiajna – CS Turnu Severin 18.00

-2 grade Celsius, 30% şanse de precipitaţii.

*Astra Giurgiu – Viitorul Constanţa 20.30

-2 grade Celsius, 20% şanse de precipitaţii.

Cum e situaţia în ţările vecine

Ţară          Ultimele meciuri din 2012

Rusia 10 decembrie

Ucraina 2 decembrie

Bulgaria 9 decembrie

Ungaria 2 decembrie

Serbia 1 decembrie

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite