Liga I: ASA Tg. Mureş - Viitorul 1-1. Cu un om în minus, gazdele au profitat de încă o eroare a portarului Pecanha

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Mutu a jucat 69 de minute FOTO Mediafax
Adrian Mutu a jucat 69 de minute FOTO Mediafax

În ziua în care a primit anunţul interdiciţiei de a juca în Europa, ASA Târgu Mureş a făcut egal pe teren propriu cu Viitorul, scor 1-1.

Formaţia ASA Târgu Mureş a remizat, joi seară, pe teren propriu, scor 1-1 (0-0), cu echipa FC Viitorul, într-un meci din etapa a patra a play-off-ului Ligii I, în care a jucat aproape o repriză în inferioritate numerică.

Golurile au fost marcate de Ţucudean ’87 pentru gazde şi De Lucas ‘65 pentru oaspeţi.

În minutul 48, de la ASA Târgu Mureş a fost eliminat Filip Jazvici, după ce a primit al doilea cartonaş galben, pentru un fault la Ganea.

0-1: De Lucas a deschis scorul cu un şut de la marginea careului.

1-1: Ţucudean a înscris din afara careului, fază la care portarul Pecanha a comis o eroare scăpând mingea. Portarul Viitorului nu e la prima eroare prin care îşi sabotează echipa. 

ASA Târgu Mureş: Stăncioiu – G. Matei, Balaur, Gonzalez, Pârvulescu – Mureşan, Brandan – Jazvic, Mutu (Ţucudean ’69), Buş (Dedov ’69) – Ciolacu (R. Costa ’77). Antrenor: George Ciorceri.

FC Viitorul: Pecanha – Benzar, Hodorogea, Boli, Cr. Ganea – R. Marin, Filip, De Lucas – Chiţu, I. Hagi (Cicăldău ’79), Rusu (Coman ’29). Antrenor: Gheorghe Hagi.

Cartonaşe galbene: Mureşan ’33, Jazvici ’45, ’48, Ţucudean ‘86 / Ganea ’76, Pecanha ‘86

Cartonaş roşu: Jazvici ‘48


ASA Tg. Mureş e oficial exclusă din Europa

Camera Decizională a Corpului de Control Financiar al UEFA a hotărât excluderea pe un sezon a echipei ASA Târgu Mureş din cupele europene, se arată pe site-ul uefa.org, joi, la o săptămână după ce gruparea din Liga I a anunţat că va intra în procedura de insolvenţă.

"Clubul român este exclus de la participarea la următoarea ediţie a cupelor europene la care se va califica în următoarele trei sezoane (2016/2017, 2017/2018, 2018/2019)", a anunţat forul continental.

Corpul de Control Financiar a hotărât sancţiuni similare în cazul grupărilor Dnepr Dnepropetrovsk (Ucraina) şi Inter Baku (Azerbaidjan).

La 23 martie, ASA Târgu Mureş a anunţat că va intra în procedura de insolvenţă şi că speră ca în trei ani să găsească soluţii viabile pentru evitarea falimentului şi menţinerea echipei în prima ligă.

Clubul ardelean a motivat decizia de intrare în insolvenţă prin blocarea în conturi a sumei de 7 milioane de lei. ASA a menţionat că, deoarece nu poate accesa aceşti bani, este forţată să renunţe la participarea clubului în competiţiile europene şi să intre în procedura de "INSOLVENŢĂ şi REORGANIZARE (ceea ce nu înseamnă oprirea activităţii !)".

Ca urmare a deciziei de joi şi a anunţului ASA Târgu Mureş, este posibil ca o echipă din play-out să ajungă în cupele europene.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite