FOTO Liga Europa: cu o apărare ridicolă, FCSB pierde meciul de la Plzen. Gigi Becali a comandat schimbările

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viktoria Plzen a câştigat cu 2-0 meciul de acasă cu FCSB, din etapa a cincea a grupelor Europa League. Partida a avut o sumedenie de ocazii, două dintre ele fructificate de cehi.

Cu ocazii de la o poartă la alta, e un miracol faptul că prima repriză a partidei dintre Viktoria Plzen şi FCSB s-a încheiat fără gol marcat. În partea a doua, cehii au speculat mai bine „găurile“ din apărarea echipei lui Dică şi au punctat de două ori, prin Petrzela şi Kopic, în minutele 49 şi 76. E adevărat că la primul gol, Petrzela a furat puţin startul, aflându-se în poziţie de ofsaid, nesemnalizată de asistent. 

Totodată, FCSB putea primi un penalty în prima repriză, la un fault asupra lui Coman. 

De remarcat ar mai fi şi prestaţia curajoasă a tânărului Vlad, titularizat pentru acest meci în poartă de Nicolae Dică. Antrenorul FCSB-ului a ascultat orbeşte de ordinele de la patron. „De acum încolo, vreau să văd două schimbări la pauză când nu merge jocul“, spunea Becali înaintea acestei confruntări şi Dică, pentru prima dată în mandatul său, a operat două modificări în startul reprizei secunde. De altfel, după meci Gigi Becali nu a mai fost la fel de acid ca  în alte dăţi şi a recunoscut că se implică în alcătuirea echipei şi la schimbări. . 

„Orice om care vede fotbal ştia că Filp şi Golofca trebuie schimbaţi. Ce vreţi, să fiu discret? Să ajung ca Dinamo? Să îl văd pe Bokila pe teren? De aia nu se alege praful la mine... Dacă patronul doarme, se alege praful!“, a spus Becali după meci. 

FCSB e calificată în primăvara Europa League, dar nu a reuşit să îşi asigure primul loc în grupă. 

Clasamentul înaintea ultimei etape: FCSB 10 puncte, Plzen 9, Lugano 6, Beer Sheva 4.

În ultima rundă, FCSB va juca acasă cu Lugano, iar Viktoria Plzen pe terenul lui Beer Sheva. 

Golurile

0-1: Petrzela a deschis scorul din şase metri, după ce a pornit dintr-o poziţie suspectă de ofsaid.

0-2: Kopic a deviat mingea în plasă la un şut al unui jucător de la Plzen din afara careului, după ce iniţial Vlad a respins un şut al gazdelor.

Echipele

Viktoria Plzen. A. Hruska – Rezník, Hejda, Hubník, Limbersky – Horava, Hrosovsky – Petrzela (Zivulic '88), D. Kolar (Cermak '84), Kopic – Reznicek (Bakos '66). Antrenor: Pavel Vrba.

FCSB: A. Vlad – Enache, Planici, Bălaşa, J. Morais – Ov. Popescu, Filip (Tănase '46) – Golofca (Nedelcu '46), Man, Coman (Budescu '64) – Alibec. Antrenor: Nicolae Dică

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite