Liga a doua = faliment. „Adevărul“ prezintă situaţia jenantă în care se reia o întrecere în care echipa de pe primul loc n-are antrenor, echipament şi apă la stadion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă situaţia incredibilă a unei formaţii cu vechime, o altă grupare şi-a anunţat retragerea din campionat. Astfel, numărul cluburilor care au renunţat să mai joace în „B“ a ajuns la şapte.

Dacă în Liga I, patru cluburi, Rapid, Universitatea Cluj, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi sunt în insolvenţă, în schimb, în liga secundă, situaţia e de-a dreptul apocaliptică. În primul eşalon, cele patru grupări măcar participă, în continuare, în competiţie, pe când, în „B“, cele două serii se micşorează de la o lună la alta. 

La finalul anului 2012, Callatis Mangalia, Astra II şi FCM Bacău se retrăseseră de la Seria I. ALRO Slatina, Voinţa Sibiu şi Poli Timişoara abandonaseră şi ele Seria a II-a. Acum, lista formaţiilor care au părăsit liga a doua s-a mărit, exact înainte de începerea returului.

Premieră tristă pentru Alba Iulia

Intrată în insolvenţă, Unirea Alba Iulia a anunţat că nu va mai evolua în ce a rămas din acest sezon de „B“. Motivul? Nu sunt bani. „Vom continua cu grupele de copii şi juniori, pentru că era păcat să pierdem tot. Ne vom reorganiza, e timpul să facem asta şi sperăm la lucruri pozitive pe viitor“, a declarat administratorul judiciar, Florinel Oprinca. 

Din sezonul viitor, Unirea Alba Iulia va juca în „C“, pentru prima dată după Revoluţie.

Sportul s-a dezintegrat

Incredibilă e situaţia „studenţilor“ în Seria I. Echipa care a încheiat 2012 pe locul 1 în clasament s-a dezintegrat în iarnă: n-are antrenor, n-are medic, n-are echipament şi are 15 jucători, toţi cu memorii depuse, aşteptând să fie declaraţi liberi de contract: Ormenişan, Ghinga, Patriche, Cioranu, Beţa, Ciobanu, Lung, Lungu, L. Dobre, V. Lazăr, Novac, Ferfelea, Nistor, Varga şi I. Şerban. Mai mult, Sportul nu mai poate evolua pe stadionul din „Regie“, întrucât arena a rămas fără apă din cauza neplăţii facturilor!

Fotbaliştii au povestit această situaţie tragică, iar patronul Vasile Şiman, în loc să rezolve problemele, le-a interzis jucătorilor să se mai echipeze în vestiarele stadionului din „Regie“! Astfel, la ultimele antrenamente, Ferfelea şi compania au fost nevoiţi să se schimbe în aer liber, în faţa vestiarelor!

Şiman încearcă să obţină amânarea meciului cu Farul, însă dacă nu va reuşi, atunci partida se va disputa pe stadionul celor de la Juventus, din Colentina.

Liga a II-a, etapa a 16-a

Seria I

Sâmbătă, 9 martie

Săgeata Năvodari – Dinamo II 11.00

Sportul – Farul 11.00

CS Otopeni – Dunărea Galaţi 11.00

Delta Tulcea – Rapid Suceava 11.00

Duminică, 10 martie

CF Brăila – Chindia Târgovişte 11.00

Seria a II-a

Vineri, 8 martie

UTA – ACS Poli Timişoara 19.00, Digi Sport 1

Sâmbătă, 9 martie

FC Argeş – Luceafărul 11.00

FCM Tg. Mureş – Damila Măciuca 11.00

FC Bihor – CS Mioveni 15.00, Digi Sport 1

Clasamente

Seria I

1. Sportul 25p

2. CF Brăila 23p

3. Otopeni 22p

4. Botoşani 22p

5. Tulcea 20p

6. S. Năvodari 19p

7. Slobozia 18p

8. Chindia 13p

9. Dunărea 12p

10. Rapid Suceava 12p

11. Dinamo II 11p

12. ACS Buftea 11p

13. Farul 9p

Seria a II-a

1. Corona 27p

2. Timişoara 26p

3. Tg. Mureş 20p

4. D. Măciuca 18p

5. UTA 17P

6. Mioveni 15p

7. FC Argeş 14p

8. FC Bihor 14p

9. Luceafărul 14p

10. Rm. Vâlcea 12p

11. FC Olt 11p

12. Alba Iulia 11p

13. FC Maramureş 10p

*Din fiecare serie, promovează primele două clasate şi retrogradează ultimele patru locuri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite