Liga sau colapsul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Becali îi va îndeplini lui Piţurcă toate cerinţele, însă i-a cerut la schimb tehnicianului să ducă echipa în grupele Ligii Campionilor, pentru milioanele de euro care vin de-acolo. Steaua s-a confruntat cu mari probleme financiare în campionatul recent: fotbalişti neplătiţi, grupe de juniori desfiinţate sau prime neachitate.

Gigi Becali a făcut un ultim mare efort înaintea debutului acestui sezon. L-a convins pe Victor Piţurcă să preia echipa şi i-a dat fostului selecţioner mână liberă şi bani pentru transferuri.

Iordănescu: „Piţurcă nu poate garanta succesul la Steaua”

Perioada lungă de negocieri dure a avut în cele din urmă finalitate fericită, Piţi dându-şi acordul verbal să înceapă de luni munca la club. Deşi în Ghencea se va juca de acum încolo după regulile fostului selecţioner, patronul a obţinut şi el o concesie:.

„În primul an trebuie să luăm neapărat campionatul! Apoi, în următorii trei-patru ani vom face o echipă care să se bată cu marile puteri ale Europei. Mi-a spus Piţi clar că îmi scoate toţi banii pe care i-am investit la Steaua, dar cu o condiţie. Să comande el tot, să facă el tot şi eu să tac. Dacă el spune asta eu sunt tâmpit să mai deschid gura? Nimic nu mai zic".

Motivul pentru care latifundiarul îşi doreşte cu orice preţ să câştige campionatul este reprezentat de criza acută de lichidităţi prin care trece. Chiar dacă a refuzat să o recunoască în mod oficial, Gigi stă în continuare foarte prost cu banii, iar cele 10 milioane de euro, pe care le-ar încasa garantat în cazul accederii în grupele Ligii Campionilor, l-ar ajuta să susţină în continuare clubul.

Fraţii Karamyan, puşi pe liber

După Petre Marin, Golanski, Jelev, Pepe Moreno şi Parpas, roş-albaştrii se vor despărţi şi de fraţii Karamyan. „Piţurcă a spus că putem să-i dăm, aşa că o să ne despărţim şi de fraţii Karamyan. Despre alte plecări nu prea ştiu nimic, dar nu este adevărat că Zapata şi Toja ar urma să plece. Toja chiar va fi jucător de bază în planul lui Piţurcă", a precizat latifundiarul din Pipera.

„Piţi - antrenor, Ienei - preşedinte!"

Mutarea pe care cotidianul „Adevărul" a anunţat-o în exclusivitate încă din ediţia de luni, a fost confirmată şi de către Gigi Becali. „Ienei este noul preşedinte al Stelei! Nu este adevărat că Neagoe va fi antrenor şi Piţurcă manager! Piţi va fi singurul antrenor", a declarat Becali. „În mare m-am înţeles cu Gigi Becali, dar nu vin decât cu Piţi!", a precizat şi Ienei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite