Hamilton va semna un nou contract. Cât va câştiga campionul din F1. Top 5 Forbes cel mai bine plătiţi sportivi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionul mondial en-titre din Formula 1, britanicul Lewis Hamilton (30 de ani) va semna în această săptămână un nou contract cu Mercedes.

Potrivit BBC, negocierile dintre impresarii lui Hamilton şi şefii echipei Mercedes sunt încheiate, iar contractul, care urmează să fie semnat în zilele următoare, este studiat în acest moment de către avocaţii părţilor. 

„99%, înţelegerea va fi semnată. Nu mai sunt negocieri, ci doar nişte chestii legale“, a anunţat Lewis Hamilton. 

În 2014, Lewis Hamilton era pe locul 19 în topul celor mai bine plătiţi sportivi din lume, cu venituri anuale de 21,6 milioane de lire sterline (30 milioane de euro). 

Potrivit noii înţelegeri, pilotul din Formula 1 ar urma să aibă un salariu de bază de 29 de milioane de euro şi ar încasa, cu tot cu prime şi bonusuri, în jur de 27 milioane de lire sterline (37 de milioane de euro). 

Presa britanică susţine că sumă este identică cu cea primită acum de alţi doi campioni din F1, Fernando Alonso (McLaren) şi Sebastian Vettel (Ferrari). 

Campion mondial în 2014, pentru a doua oară în carieră, Lewis Hamilton a câştigat prima cursă a sezonului, pe 15 martie, G.P.-ul Australiei, iar la Sepang (Malaiesia),  în a doua etapă, s-a clasat pe 2, după Sebastian Vettel. 

Top 5 Forbes cel mai bine plătiţi sportivi (2014)*

1. Floyd Mayweather (boxer) 97 milioane (euro)

2. Cristiano Ronaldo (fotbalist, Real Madrid) 75 milioane

3. LeBron James (baschetbalist, Miami Heat) 67 milioane

4. Leo Messi (fotbalist, FC Barcelona) 60 milioane

5. Kobe Bryant (baschetbalist, LA Lakers) 57 milioane

*suma totala câştigată de sportiv, la salariu, bonusuri şi prime adăugându-se şi veniturile din marketing şi publicitate 

Citeşte şi 

Gareth Bale câştigă mai bine decât Lewis Hamilton, noul campion din Formula 1

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite