Legendarul Johan Cruyff explică decăderea Barcelonei: „În vestiar trebuie să comande antrenorul!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Reuters
FOTO Reuters

Fostul mare antrenor al Barcelonei, olandezul Johan Cruyff, pune rezultatele slabe ale catalanilor din acest sezon competiţional pe conducerii, care ia toate deciziile peste capul antrenorul Gerardo Martino, un tehnician incapabil de a se impune în vestiar şi în faţa preşedintelui clubului.

Barcelona a fost eliminată de Atletico Madrid din Liga Campionilor, catalanii egalând, astfel, un record negativ: au spus prematur adio competiţiei, după şapte ani în care n-au lipsit din "careul de aşi". Eşecul campioanei en-titre a Spaniei l-a înfuriat pe fostul mare jucător catalan, olandezul Johan Cruyff, care a ieşit la atac şi a acuzat public actuala conducere a Barcei.

De altfel, în opinia lui Cruyff, fostul preşedinte Sandro Rossel şi actualul şef Josep Maria Bartomeu sunt responsabili pentru pasa neagră a echipei, acuzându-i pe aceştia că îşi depăşesc prerogativele şi iau decizii peste capul antrenorului Gerardo Martino. 

„De patru ani acolo nu mai decide antrenorul. În vestiar trebuie să comande antrenorul. Martino face ce poate, dar este foarte dificil când vrei să comanzi şi nu eşti lăsat. De patru ani lucrurile se înrăutăţesc tot mai mult. Trebuie să aibă loc cât mai repede alegeri pentru preşedinte la Barcelona. Dacă cineva trebuie să ia nişte decizii acum trebuie să fie cineva care va sta aici suficient încât să-şi asume consecinţele", a explicat olandezul.

Dacă a criticat aspru conducerea Barcelonei, Cruyff a ţinut să-i dezvinovăţească pe jucători, cărora le-a găsit scuze pentru prestaţiile slabe din "dubla" cu Atletico Madrid. „Acum câteva săptămâni, Messi era cel mai bun, la meciul de pe Bernabeu. Acum, dintr-o dată, este cel mai slab. Neymar este o victimă a banilor, a reprezentantului său şi a clubului. Este un tânăr de 21 de ani care poate deveni mult mai bun, dar doar dacă-şi asumă greşelile. Ceea ce îi fac cei din conducere acum este injust", a mai comentat Cruyff.

Barcelona a fost eliminată de Atletico Madrid, după 1-1 pe "Nou Camp" şi 1-0 la Madrid în sferturile de finală ale Ligii Campionilor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite