Legendarul boxer Jake LaMotta, care a ispirat filmul "Raging Bull/Taurul furios", a murit la vârsta de 95 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Boxing News
FOTO Boxing News

Legendarul boxer Jake LaMotta, portretizat de actorul Robert De Niro în pelicula „Taurul furios" regizată de Martin Scorsese, a murit la vârsta de 95 de ani, informează BBC.

Soţia fostului pugilist a declarat, pentru site-ul tmz.com, că Jake LaMotta a murit din cauza complicaţiilor în urma unei pneumonii.

„Odihneste-te în pace, tata", a scris şi fiica lui LaMotta, Christi, pe pagina de Facebook. 

Boxerul, supranumit „Taurul din Bronx", din cauza forţei sale şi a faptului că s-a născut în cartierul din New York, a câstigat titlul mondial după ce l-a invins pe francezul Marcel Cerdan în 1949, la Detroit.

După ce s-a retras din activitate, în 1954, Jake LaMotta a jucat în mai multe filme şi a făcut chiar şi stand-up comedy.

Bazat pe memoriile lui LaMotta, publicate în anii 70, filmul „Raging Bull /Taurul furios" spune povestea unui pugilist care se luptă cu viaţa, în afara ringului. Rolul boxerului a fost jucat de Robert de Niro, care a primit premierul Oscar pentru cel mai bun actor.

Potrivit ESPN, înainte de apariţia filmului, în 1980, Jake LaMotta a petrecut un an antrenându-l personal pe De Niro, într-o sală de gimnastică din New York.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite