Legendarul Berbatov, mesaj pentru CFR: Cum vede viitorul campioanei României în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dimitar Berbatov
Dimitar Berbatov

Fostul atacant bulgar pronosticase victoria celor de la ŢSKA Sofia, în prima zi din grupele Ligii Europa, însă clujenii s-au impus pe „Vasil Levski“, scor 2-0. În următoarea rundă însă, ardelenii au mai pierdut din turaţie: doar 1-1, acasă, cu Young Boys (Elveţia).

Dimitar Berbatov apreciază forma arătată de CFR Cluj în Europa League, spunând că echipa are nevoie să-şi menţină forma pentru a merge mai departe de grupe. Ambasadorul Betfair are numai cuvinte de laudă şi pentru fostul său club, Manchester United, care a învins în Champions League pe RB Leipzig cu 5-0, dar şi pentru Marcus Rashford, „superstarul” din teren şi din afara lui. 

CFR Cluj trebuie să-şi menţină forma

„Rezultatul meciului de la Sofia dintre CSKA şi CFR Cluj a fost surprinzător. Cred că CSKA a fost la nivelul Clujului, dar rezultatul nu a fost favorabil. CFR trebuie să meargă înainte şi să-şi menţină forma de moment”.

Ole trebuie lăudat pentru performanţele din Liga Campionilor

„Toată lumea a presupus că United se va confrunta cu momente dificile împotriva lui Leipzig, dar a fost cu adevărat excelentă, având o evoluţie completă. Jucătorii au pus presiune când a fost nevoie, au atacat bine mingea, au pasat bine mingea şi au arătat, de asemenea, că ocaziile de gol există, trebuie doar să fie valorificate. A fost o noapte grozavă pentru întreaga echipă. Nu ştiu de ce au fost atât de buni în Europa, dar mai puţin impresionanţi în Premier League, câteodată ambele competiţii sunt pur şi simplu diferite. Oboseala şi motivaţia joacă şi ele un rol important, căci poate fi greu să alternezi între ele, dar de multe ori poate fi doar o coincidenţă.

Acest rezultat va face minuni pentru încrederea lui Manchester United acasă, deoarece ultimele lor rezultate de acasă nu au fost fantastice. Nu numai că au câştigat, dar au învins Leipzig cu 5-0! Acesta este un rezultat incredibil. Sperăm că această victorie le va schimba norocul în viitor. Ole Gunnar Solskjær merită credit pentru performanţe de acest gen, nu poate fi o situaţie în care rezultatele bune se datorează jucătorilor, iar rezultatele proaste sunt din cauza managerului, nu aşa funcţionează. Nu aş sări la concluzia că United poate dintr-o dată să câştige Premier League sau Liga Campionilor, este prea devreme şi trebuie să devină din nou consecvenţi cei de la club. Le-a lipsit acest lucru în ultimul timp, dacă îşi descoperă această consecvenţă, atunci ne-am putea gândi la titluri, dar pentru asta trebuie să câştige jocuri în mod regulat”.

Rashford este un superstar atât pe teren cât şi în afara lui

„Marcus Rashford a fost uimitor în Champions League, să înscrii un hat-trick, deşi ai început ca rezervă, vorbeşte de la sine. Până acum, are o imagine stabilită ca superstar, dar impactul pe care l-a avut când a intrat pe teren a fost pur şi simplu remarcabil. Uneori, când eşti folosit ca rezervă, nu te simţi bine sau poţi fi nervos că nu joci de la început, şi nu ai un joc bun. Marcus Rashford ştie că este parte din echipă, iar Ole i-a explicat că vrea să-l menţină odihnit. Acest lucru îi permite să se relaxeze cu privire la poziţia sa şi să se concentreze asupra jocului. Toţi atacanţii au trimis mingea în plasă, deşi reuşita lui Edinson Cavani a fost anulată, este fantastic să-ţi vezi toţi atacanţii într-un ritm ca acesta. A existat controversa că poate Greenwood era în offside, dar nu cred că era - poate la milimetru, dar pentru mine era în poziţie regulamentară. M-am bucurat să-l văd marcând, este un jucător talentat”.

Al-VAR-o Morata se va simţi prost

„Am văzut că Alvaro Morata a avut un hat-trick anulat. Oh, Doamne! M-aş simţi foarte prost dacă mi s-ar întâmpla mie aşa ceva. E groaznic. Asta e viaţa cu VAR şi, fie că ne place sau nu, va rămâne în fotbal. Morata va fi supărat pentru ceea ce s-a întâmplat, dar asta este realitatea. Jucătorii sunt toţi la fel – când VAR îi ajută, este grozav; când îţi anulează goluri este brutal. În linii mari, probabil nu mi-ar plăcea. Nu îmi place să văd jucători marcând, ca apoi să aibă de aşteptat să vadă dacă golul va fi validat. Aceste lucruri diluează atmosfera. Fotbalul a pierdut din distracţie, în opinia mea. Nu te mai poţi bucura de un gol, în timp ce te rogi să fie validat. Am văzut atât de multe goluri în ultima vreme în care VAR a avut un rol, atât negativ, cât şi pozitiv. Asta este noua realitate”.

Vinicius trebuie să-şi confrunte coechipierii

„Am văzut conversaţia dintre Benzema şi Mendy despre Vinicius. Aceste lucruri se întâmplă în fotbal. Vei spune altor jucători „cineva joacă slab astăzi, nu-i pasa,” dar ca o glumă, cu ei de faţă. Dacă aici nu este cazul de aşa ceva, este ciudat şi nu e bine. Am fost surprins, sincer. Acesta este fotbalul. Poate că acolo există o altă problemă acum. Nu toţi jucătorii dintr-o echipă se plac. Am făcut parte dintr-o echipă în meciuri în care mingea nu ajungea la mine şi este frustrant. Vinicius trebuie să vorbească cu coechipierii săi, să ceară mingea mai mult, poate, şi să rezolve situaţia. De regulă, jucătorii pot rezolva aceste probleme singuri, fără manager. Aş fi foarte curios să aud conversaţia de la antrenamentele Real Madrid”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite