Legendara Kim Clijsters a revenit pe teren la 38 de ani, cu multe kilograme în plus FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clijsters

Belgianca a fost o sursă de inspiraţie pentru multe dintre jucătoarele aflate aum în circuitul WTA, inclusiv pentru Simona Halep. Şi a reuşit o serie de performanţe formidabile, când era în elită. Acum, pare că a revenit în turnee doar de plăcere.

Kim Clijsters a scris istorie în lumea tenisului, atunci când a câştigat US Open 2009 din postura de jucătoare fără clasament! Totodată, a fost prima sportivă de la Evonne Goolagong Cawley încoace care a cucerit un trofeu major, după ce a născut un copil.

Cât timp a fost pe val, belgianca şi-a trecut în CV patru titluri de Grand Slam la simplu şi două turnee majore la dublu. În august 2003, Clijsters a urcat, în premieră, pe locul 1 mondial, unde a adunat un total de 20 de săptămâni.

După retragerea din 2012, Kim şi-a anunţat, în mod incredibil, revenirea în circuit, în 2020. În sezonul trecut, a adunat însă doar trei partide, la Dubai, la Monterrey şi la US Open, toate pierdute. De fapt, în cele trei dueluri cu Muguruza, Konta şi Alexandrova, Clijsters a luat un singur set, la New York, cu adversara ei din Rusia. Se întâmpla la data de 2 septembrie 2020.

Acum, la mai bine de un an de la acel moment, Clijsters a revenit pe teren. De această dată, la turneul de la Chicago. La 38 de ani şi cu multe kilograme în plus. Chiar şi aşa, a rezistat două ore şi 20 de minute pe teren, fiind însă învinsă de Su-Wei Hsieh (35 de ani, 97 WTA): 3-6, 7-5, 3-6.

Imaginile cu Clijsters au devenit virale, în mediul online: 

Clijsters
Clijsters
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite