Lecţie de handbal! România umileşte Norvegia la Campionatul European şi merge în grupa principală cu 4 puncte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimul meci al grupei D al Campionatului European de handbal din Franţa, fetele antrenate de Martin Ambros au făcut instrucţie cu galonata echipă a Norvegiei, scor 31-23, şi şi-au depus candidatura pentru un loc în semifinalele competiţiei

Cum ambele echipe erau deja calificate în Grupele Principale încă după etapa a doua, miza meciului era reprezentată de cele două puncte puse în joc, pe care ambele echipe sperau să le ia cu ele în faza următoare a competiţiei. 

Partida a început cu atacuri stelare de ambele părţi, până în minutul 6 apărările nereuşind să împiedice nici măcar o dată tăvălugurie ofensive, scor 4-4. Defensivele s-au reglat însă treptat, în minutul 13 scorul fiind 7-7. S-a mers cap la cap până la jumătatea reprizei, moment în care România a înscris trei goluri la rând, s-a distanţat la 11-8 şi l-a forţat pe antrenorul Norvegiei să ceară timp de odihnă pentru echipa sa, în minutul 16.

Degeaba! România a continuat să înscrie la foc automat, preponderent cu pivotul sau cu aruncări teribile de la 9 metri. La poarta noastră, Dumanska a avut două intervenţii excepţionale, în alte patru rânduri fiind ajutată de barele porţii, şi fetele noastre s-au distanţat la o diferenţă neverosimilă; 7 goluri şi posesia în minutul 25, scor 17-10!

Victorie pentru istorie! Vezi AICI de ce succesul cu Norvegia este atât de important pentru România

La pauză s-a intrat cu 18-12, România ratând încă o oportunitate de a înscrie la ultima fază.

Partea secundă a început cum nu se putea mai prost, două goluri bifate de Norvegia în primele 90 de secunde şi atacuri irosite uşor de România. Dumanska a reuşit însă să ţină piept adversarelor şi scorul era 18-14 în minutul 36.

Imediat după ce am străpuns prima dată apărarea nordicelor în această repriză, abia în minutul 37, un 7 metri apărat de Dedu le-a afectat pe adversare şi România a terminat cu 2-0 un interval de două minute în care a jucat cu un om mai puţin. 

VIDEO Lovitura de ciocan! Execuţie de kinogramă a Cristinei Neagu în meciul cu Norvegia 

La 21-14, în minutul 40, Thorir Hergeirsson a cerut iar timp de odihnă. Dar sfaturile date jucătoarelor sale nu le-au ajutat cu nimic şi s-a ajuns la 24-18 la jumătatea reprizei, şi la 27-19 în minutul 51. A venit al doilea timp de odihnă al Norvegiei, moment care a subliniat disperarea nordicelor, acestea renunţând la portar şi încercând atacuri cu 7 jucătoare de câmp. Inutil însă. pentru că Dumanska a fost, pur şi simplu, de netrecut: 28-20 în minutul 55.

„Să le batem cu cât mai mult“

Starea de spirit a fetelor noastre a fost devoalată de timpul de odihnă cerut de Ambros Martin în minutul 55, când Neagu striga la coechipiere „Să le batem cu cât mai mult“. Cu toate astea, şi pentru că tehnicianul României a introdus şi câteva rezerve, diferenţa nu s-a mai mărit. Reyultatul final a fost 31-23 şi România va intra în Grupa Principală cu maximum de puncte, în timp ce Norvegia va avea nevoie de un miracol să mai ajungă în semifinale.

VIDEO Lectie de patriotism! Cum au sărbătorit fetele noastre victoria cu Norvegia

România – Norvegia 31-23 (18-12)

România: Dumanska, Dedu - portari; Udriştioiu 1, Geiger 4, Buceschi 4, Neagu 11, Perianu, Laslo 1, Ardean-Elisei 1, Pintea 3, Florică, Polocoşer, Băcăoanu, Zamfirescu, Chiper 5, Dragut 1. Antrenor: Ambros Martin

Norvegia: Silje Solberg, Lunde - portari; Reistad 1, Arntzen 1, Kristiansen 5, Loke 1, Waade, Oftedal 1, Aune 5, Brattset 3, Sulland 4, Herrem 1, Sanna Solberg 1, Tomac, Jacobsen, Ingstad. Antrenor: Thorir Hergeirsson

Portarul Iulia Dumanska a fost aleasă cea mai bună jucătoare a meciului.  

Clasamentul Grupei Principale II

1. Romania    2 2 0 0 60-47   4 puncte
2. Olanda       2 2 0 0 56-52   4 puncte
3. Ungaria      2 1 0 1 57-54   2 puncte
4. Germania  2 1 0 1 57-61   2 puncte
5. Spania       2 0 0 2 53-60   0 puncte
6. Norvegia    2 0 0 2 55-64   0  puncte
*primele 2 echipe se califica în semifinale


România se mută la Nancy

Naţionala României şi-a jucat meciurile din grupa D la Brest. După partida cu Norvegia, echipele calificate din grupa D se vor împerechea cu cele venite din grupa C în Grupa Principală II.

Pentru România urmează astfel confruntările cu Olanda, Spania şi Ungaria, care şi-au asigurat şi ele prezenţa în Grupa Principală II.

România îşi va juca meciurile din Grupa Principală II la Nancy, iar la finalul acestei etape, primele două clasate vor obţine biletele pentru semifinale (14 decembrie). Finala şi meciul pentru locul 3 sunt programate pentru 16 decembrie.

Lotul României la Campionatul European

Portari: Denisa Dedu (Siofok KC), Iulia Dumanska (SCM Rm. Vâlcea)
Extreme stânga: Valentina Elisei Ardean (Gloria Bistriţa), Cristina Florică (SCM Rm. Vâlcea);
Extreme dreapta: Laura Chiper (Corona Braşov), Aneta Udriştoiu (CSM Bucureşti);
Pivoţi: Crina Pintea (Issy Paris 92), Raluca Băcăoanu (SCM Rm. Vâlcea), Daniela Raţiu (Gloria Bistriţa);
Centri: Eliza Buceschi (Corona Braşov), Cristina Laslo (Buducnost Podgorica), Mădălina Zamfirescu (Debrecen);
Interi stânga: Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Gabriela Perianu (Siofok KC), Anca Polocoşer (Minaur Baia Mare);
Interi dreapta: Ana Maria Dragut (Kisvardai), Melinda Geiger (Siofok KC).
   

CITEŞTE ŞI:

Dumanska: „Pentru asta am muncit“, Crina Pintea: „Visăm la semifinale“, Ambros Martin: „Fetele sunt obosite“

Radu Voinea: „Să uităm ce a fost până astăzi. Să ne bucurăm, dar de mâine începe alt campionat“

Clasamentul grupei principale şi programul echipei României la Campionatul European de handbal

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite