Lebron James renunţă la nr. 23

0
Publicat:
Ultima actualizare:
LeBron James (albastru) este vedeta formaţiei Cleveland Cavaliers
LeBron James (albastru) este vedeta formaţiei Cleveland Cavaliers

Superstarul baschetului american LeBron James, de la Cleveland Cavaliers, a decis să renunţe la numărul 23 începând din sezonul viitor, din respect pentru idolul său, Michael Jordan.

James a declarat încă din luna noiembrie a anului trecut că se gândeşte să realizeze acest lucru, însă acum a înaintat o cerere către liga profesionistă nord-americană, NBA, pentru a evolua cu numărul 6.

„Gata, am făcut-o. Am trimis hârtiile necesare voi fi numărul 6", a declarat James pentru un ziar local din Cleveland, citat de espn.com. Şase este numărul cu care LeBron joacă în naţionala SUA.

Anunţul le-a dat mari speranţe fanilor din Cleveland care speră ca astfel starul lor să rămână la actuala sa echipă. Doar astfel era nevoie de o cerere către NBA, deoarece, în cazul în care pleacă, jucătorul va putea evolua cu orice număr este disponibil la noua sa echipă.

James va deveni liber de contract în această vară şi mai multe echipe şi-au reglat deja bugetele pentru a-i putea oferi superstarului american contractul maxim posibil. Acesta nu poate depăşi în următorii trei ani 17 milioane de dolari pe sezon, suma maximă pe care o poate primi un jucător care are între 7 şi 9 ani experienţă în NBA.

Una dintre cele mai vehiculate destinaţii pentru LeBron este New York Knicks, însă nu este exclusă nici varianta ca actualul lider al celor de la Cleveland să ajungă chiar în Chicago, fostul oraş al lui Michael Jordan. New York şi Chicago sunt două dintre cele mai mari pieţe din NBA, ceea ce ar putea rotunji serios conturile jucătorului.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite