Leacul cancerului e în SUA. Tito Vilanova pleacă la New York pentru şase săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tito Vilanova, antrenorul de pe Camp Nou FOTO Arhivă personală/Facebook
Tito Vilanova, antrenorul de pe Camp Nou FOTO Arhivă personală/Facebook

Tehnicianul echipei FC Barcelona, Tito Vilanova, va pleca la New York pentru o sesiune de tratamente de radio şi chimioterapie, după ce în urmă cu o lună a aflat că i-a recidivat cancerul.

FC Barcelona a rămas temporar fără supravegherea îndeaproape a lui Tito Vilanova, care este plecat în New York, unde va merge pentru următoarea lună şi jumătate pentru o sesiune de tratamente. Catalanul în vârstă de 44 de ani a primit un diagnostic dur, cancerul, fiind operat în urmă cu aproximativ trei săptămâni pentru îndepărtarea unei tumori. 

Aplaudat de 70.000 de fani

La primul antrenament după intervenţia chirurgicală, Vilanova a fost aplaudat de peste 70.000 de fani înaintea partidei Barcelona - Espanyol (4-0), o încurajare deosebită pentru cel care abia porneşte acum pe drumul recuperării uneia dintre cele mai dificile boli. 

Vilanova va merge la New York  timp de şase săptămâni, unde va urma un tratament de radio şi chimioterape, considerat cel mai bun din lume, potrivit presei spaniole. Tehnicianul se află acum în SUA, într-o clinică de top condusă de un catalan, Josep Baselga, iar până vineri urmează să se decidă perioada în care va sta în New York. 

Câte un meci între două şedinţe de chimioterapie

„Lupta cu cancerul nu s-a încheiat pentru mine. Vor fi zile când voi putea antrena şi altele în care nu voi putea face acest lucru“, a fost declaraţia lui Vilanova după meciul cu Espanyol.

Între timp, antrenorul se va întoarce pentru a călători împreună cu echipa sa la Malaga, fără a stă însă şi pe banca tehnică, locul său fiind luat de Jordi Roura. Barcelona este lider în Primera División, la 11 puncte distanţă de următoarea clasată, Atlético Madrid.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite