Laurenţiu Reghecampf este între cei mai de succes tineri antrenori din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reghecampf şi-a făcut un nume în Europa
Reghecampf şi-a făcut un nume în Europa

Laurenţiu Reghecampf a preluat Steaua în vara anului trecut, pe când nu împlinise 36 de ani. A fost unul dintre cei mai tineri tehnicieni din istoria grupării „roş-albaştrilor”, iar timpul a dovedit că performanţa nu ţine cont de vârstă.

În acest moment, după terminarea sezonului de toamnă, Reghe poate fi socotit unul dintre tinerii antrenori de succes din Europa. Ca şi performanţă, doar Victor Goncharenko, de la BATE Borisov, care a jucat în Liga Campionilor, ar fi peste el, din rândul celor care au sub 40 de ani. Goncharenko e însă un caz special şi a avut o conjunctură deosebită. S-a lăsat de fotbal la 25 de ani şi la 27 a intrat în staff-ul lui BATE, iar la 30 de ani a fost numit antrenor principal, după ce stătuse trei ani la echipa a doua şi o jumătate de sezon fusese secund la echipa mare. Din 2007 e antrenor principal la cea mai bună echipă de club din istoria Belarusului, pentru care a câştigat cinci titluri şi a dus echipa în grupele Ligii Campionilor. 


A debutat la 34 de ani
Spre deosebire de Viktor Goncharenko, Reghecampf s-a apucat de antrenorat la 34 de ani. A preluat în 2010 Gloria Bistriţa, apoi s-a chinuit pe la Snagov şi câteva etape la Universitatea Craiova, iar antrenor cu adevărat a devenit abia anul trecut, când a avut un retur fulminant cu Concordia Chiajna, făcând din aceasta campioana părţii secunde a sezonului şi salvând-o de la retrogradare. Unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Reghe, Cosmin Contra, tehnician la Petrolul, spune că acesta a fost mereu ferm convins că poate reuşi la o echipă mare. „Discutam cu el pe vremea când antrena la Snagov şi îmi spunea că poate mult mai mult, doar să primească o şansă. Nu se gândea chiar la Steaua, dar uite că a avut noroc, iar acum nu se mai poate îndoi nimeni de valoarea lui”, a dezvăluit Contra.


Un titlu pentru istorie
Dacă va lua titlul cu Steaua, obiectiv perfect realizabil ţinând cont că între lider şi a doua clasată, Astra Giurgiu, e o diferenţă de zece puncte, Reghe va intra în rîndul celor mai tineri antrenori care au cucerit titlul în Ghencea. Primul este legendarul Gică Popescu (campion la 32 de ani, în 1951), urmează Ştefan Onisie (1961) şi Cosmin Olăroiu (2006), campioni la 36 de ani, iar apoi ar veni Reghecampf.

Cei mai tineri antrenori lideri în campionat

Antrenor                      echipa (ţara)                             data naşterii

Vardan Bichakhchyan     Shirak Erevan ( Armenia)          09.10.1977
Victor Goncharenko       BATE Borisov ( Belarus)           10.09.1977
Samuel Slovak               Slovan Bratislava (Slovacia)       17.10.1975
Laurenţiu Reghecampf    Steaua (România)                     19.09.1975
Ivailo Petev                    Ludogorets  (Bulgaria)              09.07.1975
Jeff Strasser                   Fola Esch  (Luxemburg)           05.10.1974
Uli Forte                         Grashopers Zurich (Elveţia)      30.04.1974


Sir Alex Ferguson e veteranul liderilor

Alex Ferguson  Manchester United  72 ani
Juup Heynckes  Bayern Munchen  68 ani
Steve Mc Claren  Twente   62 ani
Jorge Fernando  Benfica   58 ani
Carlo Ancelotti  PSG  53 ani
Tito Vilanova  Barcelona  43 ani
Antonio Conte  Juventus  43 ani

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite