Larisa Iordache vorbeşte în premieră despre rivalitatea cu Cătălina Ponor: „Sper să se lămurească, e bulversant“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Larisa Iordache
Larisa Iordache

Gimnastica din România a rămas fără medalie la Jocurile Olimpice, pentru prima oară în ultimii 40 de ani. Din păcate, relaţiile dintre singurele sportive care mai contează totuşi la nivel înalt, Cătălina Ponor (29 de ani) şi Larisa Iordache (20 de ani), nu sunt dintre cele mai bune, după ce s-au luptat pentru ocuparea singurului loc alocat gimnasticii feminine româneşti la Rio.

”O vorbă bună mi-a spus cineva aseară după finale şi am să o ţin minte toată viaţa:  Cătălina, capul sus, ştiu că eşti obişnuită să câştigi, dar în viaţă se mai şi pierde. Tu ai avut şansa să fii şi vei rămâne tripla campioană olimpică, alţii vor rămâne doar cu răutatea. Cuvinte care m-au uns pe suflet , care m-au făcut să uit de tot ce s-a întâmplat. Sunt obişnuită să câştig, dar sunt şi om şi orice om greşeşte, nu sunt făcută din metal ca un robot să nu am suflet, sentimente sau să fac totul perfect! Sunt mândră de ce am realizat, chiar dacă nu am reuşit să iau o medalie, oricare ar fi fost ea. Pentru mine, să ajung la 29 de ani, cu 25 ani de carieră, cinci medalii olimpice, la a treia Olimpiadă, e o realizare imensă. Am spus-o şi o mai spun o dată: campionă olimpică sunt deja şi nu o dată, ci de trei ori. Când alţii vor ajunge la asemenea rezultate şi la o asemenea vârstă atunci să comenteze, să bârfească şi poate atunci îşi vor da seama şi ce înseamnă respectul. Cu mâna pe inimă vă spun că nu renunţ şi tot ce s-a întâmplat până acum mă face să mă gândesc serios la Tokyo 2020. Ups! P.S: Am uitat să specific un lucru! Nu e frumos să strigi în gura mare ca abia aştepţi ca Biles să câştige bârna!!! Urât gest! Şi de faţă cu martori”, a notat Ponor după finala de la bârnă, în condiţiile în care Larisa Iordache i-a urat baftă americancei Simone Biles pe Twitter, înaintea finalelor pe aparate.

„Da, am auzit că i-a trimis mesaj lui Biles, au fost şi oameni revoltaţi că nu au văzut şi pentru Cătălina aceleaşi încurajări. Sincer, nu ştiu dacă i-a scris şi Cătălinei, mie mi-a scris un mesaj simplu: Baftă. Mi se pare puţin înaintea unei asemenea finale importante, după atâţia ani de când lucrăm împreună şi pentru relaţia pe care am avut-o, şi spun am avut-o, pentru că e clar că nu va mai fi la fel. E trist şi îmi pare rău că în spatele Larisei sunt oameni care au sfătuit-o prost. Nu ştiu din ce anturaj sunt, poate şi din lumea gimnasticii, dar asta e realitatea. În gimnastica feminină românească nu s-a mai întâmplat aşa ceva“, a comentat şi tehnicianul Lucian Sandu. 

Revenită în ţară, Larisa Iordache susţine însă că nu există niciun fel de conflict şi că totul s-a interpretat în mod eronat. 

„Nu ştiu ce a fost cu ea sau ce s-a întâmplat cu ea, pentru ca n-am fost acolo, în arenă. Am sperat, bineînţeles, am ţinut cu ea, nu cum se spune aici, la noi în ţară, şi îmi pare tare rău ca s-a ajuns la concluzia asta. Eu am fost alături de ea şi de România. E ţara mea şi o susţin, indiferent de sport sau de orice atlet care este în arena de concurs. Pe Twitter, pe 14 august, i-am transmis lui Simone (Biles – n.r.) un mesaj, pentru că şi ea a vorbit foarte frumos despre mine în presa din America şi mi s-a părut foarte drăguţ din partea ei şi foarte normal din partea mea să îi mulţumesc şi, de asemenea, să o apreciez pentru ceea ce face, ea este cine este acum. Pe 15 august, înainte de finala de la bârnă, i-am transmis Cătălinei şi mesaj personal şi pe reţeaua de socializare pe care o am eu. Probabil că lumea a încurcat datele, dar nu am vrut nicio secundă să o ia, aşa cum s-a luat”, a declarat Larisa Iordache pentru DigiSport. 

„Sper să se calmeze spiritele, să se lămurească toţi din acest punct de vedere, pentru că este un pic bulversant cu toate mesajele pe care le primesc şi eu, şi ea, am auzit, şi nu cred că ne face bine. Sper că acum este bine şi că si-a revenit dupa ce s-a întâmplat”, a mai spus Iordache.

Afectată de trădarea în dragoste! Ce a trebuit să suporte Cătălina Ponor în Satul Olimpic de la Rio de Janeiro

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite