Lance Armstrong a rămas şi fără medalia de bronz de la Olimpiada din 2000

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lance Armstrong a fost deposedat de medalia de bronz pe care a câştigat-o la Jocurile Olimpice de la Sydney, iar Departamentul de Justiţie al SUA i-a refuzat o înţelegere.

Americanului Lance Armstrong i-a fost retrasă medalia de bronz cucerită la Jocurile Olimpcie de la Sydney, din 2000, a confirmat joi Comitetul Internaţional Olimpic. CIO a luat această decizie după ce Uniunea Ciclistă Internaţională l-a deposedat pe Armstrong de cele şapte titluri cucerite în Turul Franţei, după ce l-a declarat vinovat de dopaj.

UCI l-a deposedat pe Armstrong de toate titlurile cucerite după 1 august 1998 şi l-a suspendat pe viaţă din orice competiţie ciclistă. În acelaşi timp, Agenţia Mondială Anti-Doping l-a suspendat pe viaţă pe Armstrong, astfel căd ecizia de a-i retrage medalia olimpică de la Sydney e una firească. Lance Armstrong are la dispoziţie 21 de zile pentru a face apel la această decizie.

A vrut să dea 5 milioane Departamentului de Justiţie

Pe de altă parte, Lance Armstrong s-a oferit să plătească Guvernului federal peste 5 milioane de dolari compensaţii pentru că a folosit fonduri publice la echipa sa, în cadrul căreia se apela la dopaj, şi s-a angajat să depună mărturie într-o eventuală investigaţie, dar a fost refuzat de Departamentul de Justiţie.

Între 1999 şi 2004, compania de stat US Postal Service a sponsorizat cu mai mult de 30 de milioane de dolari echipa fostului ciclist, deposedat de cele şapte titluri cucerite în Turul Franţei pentru dopaj, scrie CBS News.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite