VIDEO Lacrimi la conferinţa de presă! Murray şi-a anunţat retragerea: „Mi-e greu să-mi pun şosetele, să mă încalţ“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Britanicul Andy Murray, fost număr 1 mondial, a anunţat că este nevoit să se retragă definitiv din activitatea competiţională.

Întâlnirea cu reprezentanţii presei a început cu o declaraţie şoc. „Nu mă simt deloc bine”,  a spus britanicul şi a părăsit sala de conferinţe cu ochii în lacrimi. A revenit câteva minute mai târziu şi a detaliat suferinţa care îl macină de luni bune:

„Mai pot juca la un anumit nivel, însă nu unul de care pot fi mulţumit. Nu e însă vorba numai de asta. Nu mai pot îndura durerea! Nu mai vreau să joc aşa. În decembrie, am vorbit cu echipa mea şi le-am spus că nu mai pot continua în ritmul ăsta”, a spus Murray cu lacrimi în ochi, într-o conferinţă de presă susţinută la Melbourne.

 „Cred că mai pot rezista până la Wimbledon, acolo aş vrea să spun stop. Nu sunt însă convins că o să pot face asta. Acesta ar putea fi ultimul meu turneu. M-ar ajuta să duc însă o viaţă normal. Lucrurile minore, să-mi pun şosetele, să mă încalţ, ele sunt un obstacol acum”, a mai adăugat brtitanicul, care a fost operat la şold în 2017 şi a lipsit mult timp de pe teren.

De cinci ori finalist la Australian Open (2010, 2011, 2013, 2015 şi 2016), Murray a jucat doar 13 meciuri în 2018, iar anul acesta a participat la un singur turneu, Brisbane, pe care l-a părăsit în optimi, învins de rusul Daniil Medvedev.

Andy Murray, 31 de ani, a fost numărul 1 mondial timp de 41 de săptămâni, între 7 noiembrie 2016 şi 20 august 2017. Are în circuitul ATP 663 de victorii şi 190 de înfrângeri şi a adunat 45 de titluri (locul 14 în istorie).

Sprijin de la Darren Cahill

Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, a reacţionat la anunţul pe Twitter la anunţul privind retragerea lui Andy. "Când cauţi exemple pentru a ilustra sintagma "a fi atât de bun pe cât de bun se poate" ar trebui să apară imaginea lui Andy Murray sub. Remarcabil de disciplinat la antrenamente, gata de sacrificiu, perfect, competitiv, puţin nebun, o adevărată legendă! Bravo, Andy!", a scris Cahill, pe reţeaua de socializare

Cele mai importante trofee câştigate în carieră :

Grand Slam: Wimbledon - (2013 şi 2016) şi US Open (2012);
Turneul Campionilor - (2016);
Jocurile Olimpice -  Aur la simplu (2012 şi 2016) şi argint la dublu mixt (2012);
Cupa Davis (2015)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite