Lacina Traore: „Dan Petrescu mi-a spus că voi ajunge departe!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Folosit 13 minute în amicalul cu Legia Varşovia, 2-0 pentru Kuban, fostul jucător al CFRi a dat o pasă de gol.  Din Rusia, atacantul în vârstă de 21 de ani le transmite foştilor săi colegi din Gruia că aşteaptă să primească medalia de campion la finalul sezonului.

„Adevărul": Eşti fericit că ai ajuns la Kuban?

Lacina Traore: Da, m-am bucurat că a ieşit bine şi pentru mine, şi pentru CFR. N-aş fi plecat dacă ei nu erau mulţumiţi. Nu voi uita niciodată perioada de la Cluj şi faptul că cei de acolo m-au ajutat enorm că m-au adus în fotbalul mare.

Cum ai fost primit la Krasnodar?

Toată lumea s-a purtat foarte furmos cu mine, din primul moment. M-au aşteptat la aeroport oamenii de aici, televiziuni, ziarişti...

Dan Petrescu ce ţi-a spus?

„Bine ai venit" (râde). Am vorbit mult cu el. Mi-a spus că trebuie să fiu conştient că am mult de muncit, că aşteaptă multe de la mine.

Ţi se potriveşte campionatul rus?

Nu prea ştiu cum se joacă aici, sper doar că mă voi integra. Dan Petrescu mi-a spus că, dacă îl voi asculta, voi ajunge departe. A contat mult pentru mine că m-a încurajat din prima clipă. Mi-a zis că mă ştie, că m-a urmărit mult când jucam în România.

Cu limba rusă cum te înţelegi?

Glumeşti? Nu înţeleg niciun cuvânt din ce vorbesc ei pe aici. Am noroc cu Bucur, Varga şi Dan Petrescu. Vorbesc cu ei în română. Nici franceza nu prea ştiu ce ai de aici... Cred că o să-mi pun meditator să mai „prind" câte ceva.

Colegii de la CFR te-au felicitat?

Da, normal. Le-am zis că vreau să-mi păstreze medalia de campion că sigur CFR ia titlul. Am mare încredere în băieţi.

Ai plecat tu, a plecat şi Bjelanovici...

Da, dar a venit Kapetanos, care e un  jucător foarte bun, atacant de careu, cu multă experienţă. El e de departe, cea mai bună achiziţie a CFR. Plus că, după mine, Bud va fi revelaţia acestui retur. L-am văzut cum s-a pregătit în cantonamente, sigur va marca multe goluri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite