La noi terenurile sunt îngheţate, la ei se joacă fotbal şi de Anul Nou. Programul finalului de an în campionatele Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă la noi terenurile au devenit impracticabile din cauza temperaturilor foarte scăzute, în alte ţări din Europa se joacă fotbal inclusiv de Crăciun şi Anul Nou. Campioană la acest capitol este Anglia, care programează etape de Sărbători.

Aşa cum ne-a obşinut de mulţi ani încoace, Premier League este singurul campionat din Europa care nu se întrerupe în perioada sărbătorilor de iarnă. Englezii au programat etape atât de Crăciun, cât şi de Anul Nou. În schimb, în celelalte campionate puternice de pe "Bătrânul Continent", fotbaliştii vor avea câteva zile de vacanţă în preajma Crăciunului şi Anului Nou.

În România, potrivit deciziilor luate de LPF la începutul sezonului, se vor mai juca în acest an încă două etape din retur, după care Liga 1 întră în hibernare până în martie. Niciun alt campionat puternic din Europa nu va ma avea atâta vacanţă, în ciuda iernilor aspre cu care se confruntă şi alte ţări precum Elveţia, Franţa sau Beglia. Evident, terenurile cu încălzire creează climatul optim pentru disputarea jocurilor, chiar dacă temperaturile sunt negative.

Iată programul finalului de an şi începutului lui 2014:


Ultima etapă din 2013                       Prima etapă din 2014

Anglia      29 decembrie                        1 ianuarie
Spania     22 decembrie                        4 ianuarie
Italia         22 decembrie                        6 ianuarie
Germania 22 decembrie                       25 ianuarie
Franţa      22 decembrie                       11 ianuarie
Belgia       27 decembrie                       18 ianuarie
Portugalia 22 decembrie                       12 ianuarie
Elveţia      15 decembrie                        2 februarie

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite