La omul sărac nici boii nu trag! CFR Cluj a pierdut meciul cu Roma dintr-un autogol şi un penalty inventat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu foarte mulţi jucători indisponibili, ardelenii au fost învinşi, joi seară, pe teren propriu, 2-0 (0-0), de AS Roma, în etapa a 4-a a Europa League

În urmă cu trei săptămâni, pe „Olimpico“, campioana României a făcut simplu act de prezenţă şi a pierdut la scor, 5-0, meciul cu AS Roma. Perspectivele înaintea meciului retur nu erau deloc optimiste. Roma neînvinsă în acest sezon în toate competiţiile, bifase patru victorii în ultimele patru meciuri din Seria A, şi un golaveraj fabulos 13-1, în timp ce trupa lui Petrescu gâfăie serios chiar şi în Liga 1 (2 eşecuri pe teren propriu şi o victorie). 

Avertizaţi de forţa ofensivă a romanilor, clujenii au abordat foarte prudent meciul din Gruia. Aşezaţi pe trei linii în faţa lui Bălgrădean, campionii României au închis toate culoarele spre propria poartă în prima repriză. Singura ocazie a oaspeţilor a venit în minutul 32, dar şutul lui Borja Mayoral, din unghi, a fost respins de portar. CFR a urcat destul de rar în atac, sigura jumătate de ocazie fiind irosită de Debeljuh, care a trimis foarte slab cu capul din marginea careului mic.

Mecanismul gândit de Petrescu s-a gripat imediat după pauză, în minutul 49, când Debeljuh a deviat în propria poartă o centrare a lui Veretout. Forţati de rezultatul de pe tabelă, ardelenii au ieşit mai mult la joc şi au reuşit să pună puţină presiune pe Roma. Din păcate, toate speranţele pentru obţinerea unui rezultat pozitiv s-au năruit în minutul 65, în urma unei erori de arbitraj. Mkhtaryan, rămas singur în mijlocul careului mare, a fost blocat excelent de Bălgrădean, dar jucătorul oaspeţilor s-a împiedicat de portarul nostru şi austriacul Harald Lechner a acordat eronat lovitura de la 11 metri. Veretout a transformat fără emoţii şi a pecetluit soarta meciului.

În urma acestui rezultat, şansele de calificare ale CFR-ului în primăvara europeană s-au diminuat foarte mult. Clujenii au nevoie de cel puţin acelaşi rezultat pe care îl va obţine Young Boys la Roma, pentru ca, în ultima etapă, să învingă în meciul direct cu elveţienii. Paradoxal, chiar şi cu încă 6 puncte, din cauza golaverajului dezastruos, ardelenii pot rata 16-imilie Europa League, dacă elveţienii vor câştiga la Roma şi italienii pierd cu ŢSKA Sofia.

Pe de altă parte, CFR Cluj poate ajunge în următarea fază a competiţiei şi cu o singură victorie, obligatoriu în Elveţia, cu condiţia ca Young Boys să piardă în Italia şi ŢSKA Sofia să nu învingă Roma în ultima etapă. 

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Manea, Burcă, Camora – Djokovic, Itu (Chipciu ’51) – Rondon, Păun (Carnat ’71), Pereira – Debeljuh (Vojtus ’70). AntrenorL Dan Petrescu

AS Roma: Lopez – Spinazzola (Mkhitaryan ’64), Cristante, Jesus – Peres, Villar, Diawara (Milanese ’76), Calafiori – Pellegrini (Veretout ’46), Perez (Tripi ’84) – Mayoral (Dzeko ’64). Antrenor: Paulo Fonseca.

În celălalt meci al grupei, Young Boys Berna a învins, în deplasare, cu scorul de 1-0, pe ŢSKA Sofia, printr-un gol marcat de Nsame, în minutul 34. 

Clasament

1. AS Roma     4 3 1 0 9-1 10

2. Young Boys 4 2 1 1 6-3   7

3. CFR Cluj     4 1 1 1 3-8   4

4. ŢSKA Sofia 4 0 1 3 0-6   1

În etapa a cincea, la 3 decembrie, CFR Cluj va juca acasă cu ŢSKA Sofia şi AS Roma va întâlni pe teren propriu Young Boys Berna. Ultima etapă programează, la 10 decembrie, meciurile Young Boys – CFR Cluj şi ŢSKA Sofia – AS Roma.

Citeşte şi 

Petrescu, supărat după eşecul cu Roma. Cum l-au surprins jucătorii adverşi după primirea eronată a penalty-ului

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite