La noi, antrenorul primeşte un şut în fund, în Germania, recunoştinţa unui stadion: cum s-a despărţit Klopp de BVB

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă în campionatul românesc, treptat, omul de pe bancă a ajuns ca o cârpă, dovadă cele peste 30 de schimbări din acest sezon, în schimb, în Bundesliga, statutul antrenorului rămâne unul de invidiat.

În Liga I, am ajuns în situaţia ruşinoasă în care, în acest sezon, un tehnician a trecut pe la patru echipe! În Germania, Jurgen Klopp are 47 de ani, şi-a început cariera pe banca tehnică, în 2001, iar de atunci a trecut pe la două echipe: Mainz (2001-2008) şi Dortmund (2008-prezent).

Cu ultima echipă a făcut furori, cucerind şase trofee şi jucând finala Ligii Campionilor, în 2012-2013. În acest sezon, Klopp a avut un sezon mai dificil cu Borussia, a ajuns, inclusiv pe ultimul loc în campionat, în lupta pentru evitarea retrogradării, însă a rămas la fel de respectat în ochii publicului. După ce s-a asigurat că Dortmund a ieşit din subsolul clasamentului, Klopp şi-a anunţat plecarea de la Dortmund, iar, potrivit surselor din Germania, următoarea sa destinaţie a fost stabilită deja.

Sâmbătă, tehnicianul de 47 de ani a jucat ultimul meci pe teren propriu cu Dortmund în compania celor de la Werder Bremen (3-2). Cu acest prilej, fanii şi-au luat la revedere de la el, mulţumindu-l pentru tot ce a făcut printr-o coregrafie 3D, absolut superbă:

image

Klopp poate pleca de la Dortmund cu încă un trofeu, dacă va câştiga finala Cupei Germaniei cu Wolfsburg (30 mai), la Berlin.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite