La Londra începe „Mondialul“ cu medalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neymar
Neymar

Turneul de fotbal masculin debutează mâine şi se anunţă a fi o luptă pentru supremaţie între Spania şi Brazilia. Probabil, va fi o „repetiţie“ pentru CM 2014.

Ca de obicei, fotbalul n-are răbdare şi turneul olimpic al sportului rege începe înaintea festivităţii de deschidere. Localnicii se bucură însă, mai ales că, între un Euro dezamăgitor pentru britanici şi perioada de pregătiri pentru formaţiile din Premier League, o competiţie fotbalistică, fie şi ea olimpică, merge la fix. Şi mai există un motiv de sărbătoare. El ţine de componenţa echipelor participante, mai ales cele masculine. Cum regulamentul permite ca fiecare naţională să folosească trei fotbalişti peste 23 de ani, la Londra au sosit o mulţime de vedete. Cele mai mari sunt brazilieni şi spanioli.

De altfel, aceste două formaţii sunt şi principalele favorite pentru a cuceri aurul olimpic. Pentru Neymar şi compania, un triumf la Londra e o chestie de orgoliu. Titlul olimpic e singurul care lipseşte din vitrina Braziliei! 

La spanioli se doreşte continuarea dominării sportului rege la nivel internaţional. După ce echipa de seniori a câştigat Euro 2008, Mondialul din 2010 şi Euro 2012, ibericii (au în lot trei fotbalişti care au fost în Polonia şi Ucraina: Javi Martinez, Mata şi Jordi Alba) ţintesc acum aurul olimpic.

Fetele încep azi

Dacă băieţii vor intra pe teren de mâine, în schimb, la fotbal feminin, competiţia începe de astăzi. Iată meciurile zilei: Marea Britanie - Noua Zeelanda, Camerun - Brazilia (grupa E), Japonia - Canada, Suedia - Africa de Sud (grupa F) şi SUA - Franţa, Columbia - Coreea de Nord (grupa G).

Fotbal masculin

Mâine
Emirate - Uruguay şi Marea Britanie - Senegal (grupa A)

Mexic - Coreea de Sud şi Gabon - Elveţia (grupa B)

Belarus - Noua Zeelanda şi Brazilia - Egipt (grupa C)

Honduras - Maroc şi Spania - Japonia (grupa D)

Vedetele turneului

Neymar, Thiago Silva, Hulk, Pato (Brazilia), Mata, Jordi Alba, Javi Martinez (Spania), Bellamy, Giggs (Marea Britanie), Cavani, Suarez (Uruguay)

Info
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite