La Craiova a venit deja primăvara: +16 în dreptul meciurilor fără eşec, după un thriller de zile mari la Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cuplul Cârţu - Săndoi
Cuplul Cârţu - Săndoi

„Craiolguţa“ alternează prestaţiile penibile, cum au fost cele cu Steaua şi cu Gaz Metan, cu cele reuşite, cum a fost, marţi, pe „Ilie Oană“. Totuşi, fie că joacă bine, fie că nu, formaţia pregătită de cuplul Cârţu - Săndoi merge înainte cu un record istoric pentru oraş.

Craiova Maxima a legat 11 partide fără înfrângeri, iar „clona“ CS U Craiova are deja 16 partide în care n-a pierdut în prima ligă! Desigur, nu se pot face comparaţii între cele două cluburi, însă parcursul echipei de acum reprezintă şi un semn de alarmă. Se confirmă, încă o dată, cât de slab e campionatul românesc, dacă CS U Craiova e invincibilă, deşi nu e nicidecum o trupă de speriat.

Marţi, în al patrulea meci din etapa a 22-a, oltenii s-au impus cu 2-1, la Ploieşti, în faţa unei echipe care a rămas fără finanţator - Dan Capră e în arest -, dar şi fără noroc. CS U Craiova a deschis scorul prin Nuno Rocha (6), cel care a stabilit scorul la pauză. Partea secundă a oferit un meci nebun.

Petrolul a egalat prin Astafei (48), însă scorul a fost 1-1 doar trei minute. Ipsa a provocat un penalty şi ar fi trebuit să fie şi eliminat, dar a scăpat doar cu „galben“. Pecanha, în schimb, n-a scăpat de Brandan, care a transformat de la 11 metri şi a readus Craiova în avantaj (51). La 2-1, tot oaspeţii au trecut pe lângă majorarea scorului, prin Rocha (56) şi Bawab (59). La ultima ocazie, balonul chiar părea că a intrat în plasă, în ciuda intervenţiei lui Pecanha!

Petrolul s-a trezit din pumni şi ar fi trebuit să primească şi ea un penalty după un fault în careu asupra lui Geraldo (72). Centralul Cristi Balaj a mers din greşeală în greşeală şi, probabil, în compensaţie pentru penalty-ul neacordat, l-a iertat pe Ipsa de eliminare pentru a doua oară (74)! Petrolul a primit, într-un final, penalty-ul meritat, de această dată pentru un henţ comis de Izvoranu (78). Teixeira a ratat însă de la punctul cu var (79). Iar pe final ambele echipe au trecut pe lângă gol, dar scorul a rămas neschimbat: 2-1 pentru CS U Craiova.

Rezultatul a ridicat formaţia din Bănie pe locul 4 cu 38 de puncte, la două puncte chiar de Petrolul, care rămâne pe trei, deşi are două înfrângeri şi o remiză în ultimele trei runde.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite