Kvitova a ratat o şansă uriaşă: Ce premiere ar fi bifat, dacă ar fi câştigat finala de la Australian Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petra Kvitova
Petra Kvitova

Chiar dacă a pierdut în faţa lui Naomi Osaka, Petra Kvitova a impresionat lumea tenisului prin modul în care a revenit după episodul devastator din 2016.

Atunci, cehoaica a suferit răni grave la mâna stângă, după ce a fost atacată în casa ei de un hoţ care a tăiat-o cu un cuţit!

Petra a fost scoasă cinci luni din circuit, n-a depăşit turul III în niciun Grand Slam în 2018, dar acum a avut un start de sezon fulminant. Pe lângă triumful de la Sydney în a doua săptămână din ianuarie, ea a arătat un tenis încântător la Melbourne. 

Kvitova a ratat, totuşi, şansa de a ajunge, în premieră, pe locul 1 mondial, însă, începând de luni, va urca pe 2, acolo unde s-a aflat pentru prima dată, în octombrie 2011. După două titluri cucerite la Wimbledon (2011, 2014), finala de la Australian Open 2019 a fost prima pierdută de Petra la un Grand Slam. Dacă ar fi urcat pe locul 1 WTA, Kvitova (28 de ani) ar fi fost cel mai vârstnic lider mondial în premieră în era Open. 

„Nu-mi vine să cred că am jucat, din nou, o finală de Grand Slam. A fost o finală grozavă. Felicitări, Naomi! Ai jucat foarte bine. E un turneu grozav pentru mine, vreau să mulţumesc familiei şi prietenilor de acasă, care m-au ajutat pe toată durata turneului. E o competiţie grozavă, la care îmi face mereu plăcere să revin. Vă mulţumesc tuturor care aţi fost alături de mine chiar şi atunci când nu ştiam dacă mai pot să ţin vreodată o rachetă de tenis în mână. N-a fost deloc uşor, aşa că vă mulţumesc foarte mult“, a fost discursul lui Kvitova după partida de sâmbătă.

2,6 milioane de euro au primit Osaka şi Djokovici pentru victoriile de la Australian Open. Finaliştii Kvitova şi Nadal au încasat 1,3 milioane de euro fiecare.  

Australian Open 2019, finale

Feminin

Osaka (4 WTA) – Kvitova (6 WTA)

7-6, 5-7, 6-4

Masculin

Djokovici (1 ATP) – Nadal (2 ATP)

6-3, 6-2, 6-3

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite