Kobe, un geniu nemuritor: Cum i-au ales părinţii numele şi cu ce echipă de fotbal a ţinut toată viaţa

Kobe, un geniu nemuritor: Cum i-au ales părinţii numele şi cu ce echipă de fotbal a ţinut toată viaţa

Kobi Bryant a câştigat cinci titluri în NBA cu Los Angeles Lakers

La doar 41 de ani, Kobe Bryant s-a stins, însă, având în vedere că legendele nu mor niciodată, numele său va rămâne mereu în memoria oamenilor din întreaga lume.

Ştiri pe aceeaşi temă

Născut în Philadelphia, într-o familie cu trei copii, Kobe a fost singurul băiat al fostului baschetbalist Joe Bryant. Părinţii i-au dat numele de Kobe, după celebra friptură de vită japoneză pe care au văzut-o în meniul unui restaurant! 

Când avea doar şase ani, Kobe s-a mutat cu familia sa în Europa, deoarece tatăl său a părăsit NBA, încheiendu-şi cariera în Italia. Astfel, Kobe vorbea italiană fluent şi era un fan al celor de la AC Milan. Tocmai de aceea, la câteva ore după decesul său, formaţia din Serie A a postat un mesaj emoţionant pe site-ul clubului.
 
În ciuda ataşamentului său de Milan, Bryant ştia că sportul în care va excela va fi baschetul pe care l-a practicat de la vârsta de 3 ani. Şi a fost fan Los Angeles Lakers toată viaţa sa! În 1996, Kobe a devenit doar al 6-lea jucător din istorie care a ajuns în NBA direct din liceu! Şi pentru că avea doar 17 ani, primul contract cu LA Lakers l-a semnat cu ajutorul părinţilor. A fost un angajament pentru trei ani în valoare de 3,5 milioane de dolari. A fost doar începutul unei cariere fabuloase de 20 de ani, petrecută, în întregime, la Lakers. De altfel, cifrele lui Kobe vorbesc cel mai bine despre talentul său uriaş:
 
*Total puncte: 33,643
 
*Assist-uri: 6,306
 
*5 titluri câştigate în NBA cu LA Lakers (2000, 2001, 2002, 2009, 2010)
 
*De două ori ales cel mai bun jucător în finalele NBA (2009, 2010)
 
*Cel mai valoros jucător al sezonului în NBA (2008)
 
*18 prezenţe în NBA All-Star Game
 
*De patru ori ales cel mai bun jucător în NBA All-Star Game (2002, 2007, 2009, 2011)
 
*Două medalii de aur cucerite cu naţionala Statelor Unite la Jocurile Olimpice (2008, 2012)
 
Bryant s-a retras la capătul sezonului 2015-2016 şi, inclusiv în ultima sa partidă pentru LA Lakers, disputată la 13 aprilie 2016 cu Utah Jazz, a fost, pur şi simplu, magnific! Kobe şi-a condus echipa spre victorie, 101-96, printr-o prestaţie stelară: a înscris 60 de puncte! Astfel, la 37 de ani şi 234 de zile, a devenit cel mai vârstnic jucător din istoria NBA care a reuşit să marcheze 60 de puncte într-un meci. 
 
Lipsa de vizibilitate ar fi cauzat accidentul
 
Kobe Bryant s-a aflat într-un elicopter care a căzut, duminică, în Calabasas, în apropiere de oraşul Los Angeles. Nouă persoane şi-au pierdut vieţile în urma accidentului. N-au existat supravieţuitori. Kobe Bryant era cunoscut pentru faptul că se deplasa, folosind elicopterul, încă de când era jucător activ la Los Angeles Lakers. 
 
Bryant era căsătorit cu Vanessa, cea care nu se afla în elicopterul prăbuşit. Cei doi aveau patru fete: Natalia (17 ani), Gianna (13 ani), Bianka (3 ani) şi Capri (7 luni). În ultima perioadă, Kobe era văzut, destul de des, la meciurile de acasă disputate de Lakers, alături de fiica sa, Gianna, care, la rândul ei, era o jucătoare promiţătoare de baschet. Din păcate, informaţiile apărute, ulterior, au confirmat că şi Gianna (foto, jos) se afla în elicopterul care a căzut şi a murit alături de tatăl ei. Cei opt pasageri ar fi trebuit să ajungă la un meci de baschet.
 
 
Curg reacţiile: mesaje de la Halep, Hagi, Kyrgios şi Nadal
Tragica dispariţie a lui Kobe Bryant, alături de fiica sa Gianna, a şocat întreaga planetă. Iar mesajele au curs din toate direcţiile. „M-a afectat mult vestea. De fapt, a fost primul lucru pe care l-am văzut la TV. Am fost foarte tristă pentru că e o pierdere uriaşă pentru sport“, a spus Halep după victoria cu Elise Mertens la Australian Open. Iar Gheorghe Hagi a avut o postare scurtă pe Facebook: „Veşti oribile...Unul dintre cei mai mari baschetbalişti. Odihneşte-te în pace, Kobe Bryant“. În rest, Nick Kyrgios a intrat pe teren pentru meciul cu Rafael Nadal cu lacrimi în ochi, îmbrăcat în echipamentul celor de la LA Lakers. Iar după meci, Rafa a vorbit despre dispariţia fostului baschetbalist: „M-am trezit şi am aflat această veste tragică. E o zi pe care nu o vom uita, fiindcă Bryant va rămâne în inimile şi în amintirile noastre, cât vom trăi“.
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: