Kobe Bryant şi imperiul său: baschetbalistul era printre cei mai bogaţi sportivi, din toate timpurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kobe Bryant a murit, la doar 41 de ani
Kobe Bryant a murit, la doar 41 de ani

Moartea lui Kobe Bryant a şocat lumea sportului şi nu numai, baschetbalistul în vârstă de 41 de ani prăbuşindu-se în elicopterul în care se afla alături de opt persoane, inclusiv fiica sa, de 13 ani.

Kobe Bryant era unul dintre cei mai bogaţi sportivi din toate timpurile, fostul baschetbalist adunând doar din salariul său de jucător aproximativ 323 de milioane de dolari, fără bonusuri sau prime, consemnează „Celebritynetwirth”. Totodată, fostul jucător a încasat circa 350 de milioane de dolari din drepturi de imagine şi alte drepturi comerciale, astfel încât averea lui Kobe Bryant atinge probabil 700 de milioane de dolari, fără a lua în calcul taxele aferente. 

Acest lucru nu este surprinzător, dacă luăm în calcul că fostul sportiv a avut un salariu uriaş, chiar de la debutul său în NBA, cel dintâi venit al său depăşind 10,15 milioane de dolari pe an. Mai mult, la finalul carierei, câştiga peste 25 de milioane de dolari pe an, iar apogeul financiar a fost sezonul 2013/2015, când a încasat peste 30 de milioane de dolari.

Interesant este că fostul baschetbalist a jucat întreaga sa carieră doar pentru LA Lakers, iar averea sa de 680 de milioane de dolari reprezintă cea mai mare pe care a obţinut-o vreo persoană care a practicat un sport de echipă. Este depăşit doar de campioni din sporturi individuale, precum Floyd Mayweather, Michael Schumacher şi Tiger Woods. 

Dincolo de cariera sportivă, Kobe Bryant a câştigat peste 200 de milioane de dolari, în urma investiţiilor sale, fără a lua în calcul taxele aferente. Sursa citată menţionează comparativ situaţia lui Michael Jordan, care a atins aproximativ 465 de milioane de dolari, ceea ce, în contextul financiar actual, echivalează cu 720 de milioane de dolari. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite