Klopp, un antrenor uriaş: De ce Liverpool e ca şi calificată pentru al doilea sezon la rând în semifinalele Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jurgen Klopp
Jurgen Klopp

Ajunsă pe „Anfield“, Porto şi-a continuat forma catastrofală pe teren englez şi are o misiune aproape imposibilă, peste o săptămână.

*După înfrângerea de marţi seară, lusitanii au ajuns la 17 eşecuri europene în Anglia în 20 de meciuri, în condiţiile în care restul partidelor au însemnat trei remize! Golaverajul lui Porto în aceste întâlniri reflectă şi mai bine dimensiunea dezastrului: 10 goluri marcate, 51 primite!

*Istoria confirmă că, după acest 0-2 în tur cu Liverpool, Porto are nevoie de un miracol în retur. Asta deoarece, în precedentele şapte „duble“ europene în care au început cu 2-0 pe „Anfield“, cei de la Liverpool s-au calificat de fiecare dată. Prin comparaţie, Porto n-a întors niciodată un 0-2 în Europa, suferind patru eliminări în precedentele patru „duble“ începute cu acest scor.

*Bilanţul european al lui Liverpool în confruntările cu Porto e încă o statistică dezolantă pentru portughezi: patru victorii şi trei remize.

*Victoria de marţi a fost cea cu numărul 400 pentru Jurgen Klopp, ca antrenor. Neamţul de pe banca celor de la Liverpool a avut nevoie de 785 de meciuri pentru a ajunge la această bornă. Klopp a adunat până acum 111 victorii cu Liverpool, 180 cu Dortmund şi 109 cu Mainz.

*Cu reuşita de marţi, Roberto Firmino a ajuns la 13 goluri în Liga Campionilor în primele sale 22 de apariţii în această competiţie. Doar alţi doi jucători brazilieni au adunat 13 goluri în mai puţine partide din Ligă: Adriano (20 de meciuri) şi Neymar (21 de meciuri).

*Din sezonul trecut până în acest moment, doar Cristiano Ronaldo a contribuit la mai multe goluri marcate în Ligă decât Roberto Firmino. Portughezul a fost implicat în 24 de goluri, iar Firmino în 21 (13 marcate şi 8 create prin pase decisive).

*Mijlocaşul Naby Keita (24 de ani) a devenit primul fotbalist din Guineea care a marcat în fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor. Keita e la a treia reuşită în Ligă, însă precedentele două au venit în faza grupelor.

Liga Campionilor, sferturi, tur

Marţi

Liverpool – FC Porto 2-0

Keita 5, Firmino 26

Tottenham – Man. City 1-0

Heung-Min Son 78

Meciurile retur sunt programate pentru 17 aprilie

Miercuri, ora 22.00

Ajax – Juventus

Man. United – Barcelona

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite