Kerber, eliminată de la Wuhan: cum arată acum lupta pentru primul loc WTA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angelique Kerber şi Simona Halep
Angelique Kerber şi Simona Halep

Chiar dacă a pierdut trei meciuri la rând, Simona Halep are în continuare şanse foarte mari să rămână pe primul loc WTA tot anul.

Chiar dacă a pierdut trei meciuri la rând, Simona Halep nu a cedat niciun punct în clasamentul WTA pentru că fix acelaşi traseu l-a avut şi  anul trecut:  şi în 2017, şi acum, ea a fost învinsă în finala de la Cincinnati, în primul tur la US Open şi în turul al doilea la Wuhan, fază în care a fost acceptată direct. Dacă anul trecut ea a fost bătută de Muguruza, Şarapova şi Kasatkina, acum ea a cedat în faţa jucătoarelor Kiki Bertens, Kaia Kanepi şi Cibulkova.
De luni, Simona Halep va avea 8.061 de puncte, în vreme ce Wozniacki se va situa undeva între 5.610 şi 6.405 puncte, în funcţie de unde se opreşte la Wuhan. Însă daneza a câştigat anul trecut Turneul Campioanelor şi a ajuns în turul trei la Beijing, deci îi va fi foarte greu să recupereze tot ecartul.
Învinsă de Ashleigh Barty la Wuhan Open (7-5, 6-1 pentru jucătoarea din Australia), Angelique Kerber nu mai e o ameninţare pentru Simona, fiind la 2.715 puncte în spatele liderului mondial. Ea ar putea totuşi să mai strângă din diferenţă până la finalul sezonului pentru că are mai puţine pucte de apărat.

Câte puncte mai au de apărat în 2018
Simona Halep - 1.150
Caroline Wozniacki – 1.515
Angelique Kerber – 145

Clasament virtual WTA
1. Simona Halep – 8.061  puncte
2. Caroline Wozniacki* – 5.610–6.405
3. Angelique Kerber – 5.345
*În funcţie de traseul de la Wuhan
 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite