Karolina Pliskova, viitoarea adversară a Simonei Halep, e un adevărat fenomen: e prima jucătoare din circuit care atinge 20 de victorii în 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Karolina Pliskova FOTO AP
Karolina Pliskova FOTO AP

Dacă Simona Halep nu poate duce mai multe turnee consecutive, Karolina Pliskova a arătat o formă fizică absolut fenomenală. Jucătoarea din Cehia a urcat până pe locul 15 în clasamentul WTA şi "bate" la Top 10.

Simona Halep a câştigat în trei seturi meciul cu Varvara Lepchenko şi s-a calificat în optimile de finală ale Indian Wells, unde urmează a o întâlni pe Karolina Pliskova.

Întocmai precum Simona Halep, Karolina Pliskova a “explodat” într-un singur an. Sportiva cehă care va împlini curând 22 de ani a avut un parcurs de excepţie în ultimele luni, iar sezonul 2015 a fost un adevărat tur de forţă pentru Karolina.
Astfel, Pliskova a jucat deja la turneele de la
Brisbane (Australia) – optimi
Sydney (Australia) – finală
Melbourne (Australian Open) – turul III
Fed Cup (Canada) – a câştigat ambele meciuri de simplu
Antwerp (Belgia) – semifinală
Dubai (Emirate) – finala pierdută cu Halep
Doha (Qatar) – optimi
Indian Wells (SUA) – optimi

Astfel, Indian Wells este al şaptelea turneu din 2015 pentru Pliskova, la care se adaugă şi meciurile din FedCup. Odată cu victoria în faţa Muguruzei, care i-a adus calificarea în optimile Indian Wells, Pliskova a bifat a 20-a victorie din 2015, prima jucătoare din circuit care atinge această cifră!

Halep, de exemplu, a jucat doar la Shenzen, Australian Open şi Dubai, plus meciurile din FedCup, acuzând probleme medicale şi declarând forfait înaintea turneelor de la Sydney şi Doha!

Simona Halep şi Karolina Pliskova s-au confruntat o singură dată, cu ocazia finalei de la Dubai, câştigate de româncă. La Indian Wells, tenismena cehă i-a făcut un bine româncei, pentru că i-a scos-o din cale pe Garbine Muguruza, jucătoarea din Spania ce câştigase în faţa Simonei la Galaţi. 

Indian Wells: Simona Halep, pregătită de fostul antrenor al lui Andre Agassi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite