„Kanieţ film“ România pierde fără drept de apel semifinala cu Rusia la Europenele de handbal feminin şi va juca duminică pentru medaliile de bronz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România nu a reuşit surpriza, a rezistat doar o repriză în faţa Rusiei şi a irosit şansa istorică de a se califica în premieră în finala unui Campionat European. Scor 28-22(16-15).

Rusia pornea din postură de favorită certă. A simplilor fani, a specialiştilor, a caselor de pariuri. Până în semifinale, naţionala lui Trefilov pierduse două meciuri, cu Slovenia şi cu Suedia, dar o făcuse din postura de echipa văzută deja cu sacii în căruţă, ambele întâlniri fiind ultimele din grupă, când Rusia deja îşi asigurase locul 1, îndiferent de rezultatul respectivelor partide.

România avea şi ea tot două înfrângeri, cu Olanda şi Ungaria, şi venea după prestaţii excelente în grupa preliminară, dar cu evoluţii dezamăgitoare în Grupa Principală. La asta s-a adăugat accidentarea capitanului echipei şi cea mai bună handbalistă a lumii, Cristina Neagu.

În România s-a vorbit mult de motivarea suplimentară a handbalistelor noastre, motivare alimentată de drama Cristinei, de faptul că Rusia nu este invincinbilă,  dar puţini erau cei care credeau cu adevărat într-o calificare în finală. 

Meciul a început cu România la conducere, 2-0, 3-1 şi 4-3 (minutul 7), însă Rusia nu a lăsat nicio secundă impresia că ar fi cu adevărat în dificultate. „Sbornaia“ a profitat de prima superioritate, eliminare Pintea, şi a trecut în avantaj 5-4, minutul 9. România nu a părut nici ea impresonată şi a întors imediat rezulatul, a condus 6-5 minutul 11 şi s-a dus la două lungimi în minutul 16, scor 8-6.

Trefilov a reacţionat imdediat şi a cerut timp de odihnă pentru a îşi trage de urechi elevele. Imediat după reluarea jocului Dumanska a parat un 7 metri, România şi-a fructificat atacul şi avantajul era deja de 3 goluri, 9-6 în minutul 17.

Au urmat 2 minute de inferioritate numerică pentru noi din care am scăpat cu faţa curată, 11-8 în minutul 20. Paradoxal, ne-am descurcat mai rău în superioritate, rusoaicele reuşind să se aproprie la un singur gol, 11-10, în minutul 22. Campioana Olimpică a reuşit egalarea în mintul 25, scor 12-12, după care s-a mers cap la cap până în ultimul minut al reprizei. România a ratat atacul, Rusia nu ne-a iertat şi am intrat la cabine cu un deficit de un gol, scor 15-16, dar cu sentimentul că putem juca handbal de calitate şi în absenţa Cristinei Neagu.

Doar că nu a fost deloc aşa. Partea a doua a început teribl pentru noi. România s-a apropriat greu de poarta adversă, Rusia a înscris la foc automat şi diferenţa s-a majorat la 4 goluri în minutul 34. Timpul de odihnă cerut de Ambros Martin a început cu un VAMOOOS urlat de spaniol din toţi rărunchii. Degeaba, efectul în teren a fost nul. Ba mai mult, nu am reuşit să dăm gol nici măcar în superioritate numerică.

Am perforat  pentru prima dată poarta adversă în această repriză abia în ultimele secunde ale minutului 38, ne-am apropriat cumva la două goluri, 19-17, în minutul 40, dar a fost un simplu foc de paie.

Rusia a profitat de erorile din atacul României, de mai multe lovituri de la 7 metri făcute cadou în defensivă şi, fără să spună  „spasiba“, s-a dus la opt lungimi, 27-19, în minutul 53.

În ultimele minute, Rusia nu a mai forţat, România a părut obosită, dar a reuşit să se mai apropie puţin 28-22

Duminică, de la ora 15:00, România va disputa finala mică, cu învingătoarea din cealaltă semifinală, Franţa sau Olanda.

Citeşte şi:

ROMÂNIA-RUSIA Crina Pintea: „Nu ne-am apărat bine, ne-am grăbit în atac, am greşit individual“

România-Rusia Alexandru Dedu: „Am pierdut cu o echipă care e mai bună acum. Mândru de cum au luptat fetele“

România-Rusia. Anna Vzakhireva, pitica atomică care a demolat de una singură apărarea României, are doar 1,62 metri

România-Rusia. Ce surpriză i-au pregătit Cristinei Neagu, la finalul meciului, coechipierele din naţionala de handbal

ROMÂNIA-RUSIA Cristina Neagu a mers la pauză în vestiar. Ce mesaj le-a transmis colegelor din echipa naţionala

România – Rusia 22-28 (15-16)

Dedu, Dumasnka - portari; Udriştioiu, Geiger, Buceschi 3, Perianu 3, Laslo 2, Ardean Elisei 1, Pintea 4, Florică 2, Raţiu, Polocoşer, Băcăoanu, Chiper 2, Dragu 4, Bazaliu 1. Antrenor: Ambros Martin

Sedoykina, Trusova - portari; Kuznetsova 1, Kochetova, Dmitrieva 1, Sen 4, Vyakhireva 13, Sudakova 1, Samokhina 1, Makeeva 3, Malashenko, Managarova 3, Skorobogatchenko, Petrova, Frolova 1, Snopova. Antrenor: Evgenii Trefilov

Lotul României la Campionatul European

Portari: Denisa Dedu (Siofok KC), Iulia Dumanska (SCM Rm. Vâlcea)
Extreme stânga: Valentina Elisei Ardean (Gloria Bistriţa), Cristina Florică (SCM Rm. Vâlcea);
Extreme dreapta: Laura Chiper (Corona Braşov), Aneta Udriştoiu (CSM Bucureşti);
Pivoţi: Crina Pintea (Issy Paris 92), Raluca Băcăoanu (SCM Rm. Vâlcea), Daniela Raţiu (Gloria Bistriţa);
Centri: Eliza Buceschi (Corona Braşov), Cristina Laslo (Buducnost Podgorica), Mădălina Zamfirescu (Debrecen);
Interi stânga: Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Gabriela Perianu (Siofok KC), Anca Polocoşer (Minaur Baia Mare), Bianca Bazaliu (CSM Bucureşti);
Interi dreapta: Ana Maria Dragut (Kisvardai), Melinda Geiger (Siofok KC).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite