Jucătoare arestată la Roland Garros! Este acuzată de blat într-un meci în care adversare au fost două românce

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Yana Sizikova / FOTO Profimedia

Iana Sizikova, 26 de ani, sportivă aflată pe poziia 101 WTA în clasamentul de dublu a fost reţinută de poliţie, joi seara, la scurt timp după terminarea partidei din primul tur al actualei ediţii a French Open,

Sportiva a fost arestată în mometul în care ieşea de la masaj după încheierea meciului pe care ea şi compatrioata sa, Ekaterina Alexandrova, l-au pierdut în faţa perechii Ajla Tomljanovic/Storm Sanders, scor 6-1, 6-1.

Conform autorităţilor franceze, Sizikova a fost reţinută ca urmare a unei anchete în care este acuzată de corupţie sportivă şi escrocherie în grup organizat. Investigaţia vizează o partidă în care Iana Sizikova  a jucat alături de Madison Brengle(SUA/), iar adversare au fost româncele  Andreea Mitu şi Patricia Ţig, din primul turul al probei de dublu feminin de la Roland Garros, ediţia trecută. Meciul a fost câştigat de perechea din România, scor 7-6, 6-4.

Sportiva din Rusia este acuzată că nu şi-a apărat corect şansele în game-ul al cincilea din setul doi, la scorul de 7-6, 2-2, pe serviciul lui Sizikova În acel ghem, rusoaica a comis două duble greşeli şi nu a ajuns la o minge care părea accesibil de returnat. Celălalt punct al game-ului a fost un smash reuşit de Ţig, de lângă fileu. Româncele au obţinut break-ul la zero şi au preluat conducerea cu 3-2.

Autorităzile au fost alertate de sumele mari de bani pariate pe faptul că Sizikova şi Brengle vor pierde game-ul incriminat şi au deschis imediat o anchetă. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite