Jos pălăria, domnule Chivu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românul a înscris cu o execuţie magnifică pentru Inter, în victoria cu 3-1 în faţa Atalantei, şi a fost elogiat de presa din Peninsulă. După o perioadă neagră a carierei sale, internaţionalul nostru a revenit pe teren mai puternic ca niciodată. Evoluţiile sale au fost recompensate cu un gol superb sâmbătă seară.

Sub semnul unei faste serii de coincidenţe, Cristi şi-a făcut cadou primul gol în tricoul lui Inter în minutul 77 al partidei de sâmbătă, cu Atalanta.

Asta după ce a avut nevoie de 77 de zile pentru a se vindeca, evoluând 77 de minute în partida cu Livorno, cea care a marcat revenirea sa pe teren. Copolla, portarul Atalantei, a contribuit şi el la regia fazei, atingând uşor balonul expediat de Cristi cu un şut puternic din afara careului.

„Reuşita lui Chivu a încheiat oficial faza de refacere pentru el", a notat ieri „Gazetta dello Sport". Un alt cotidian de renume, „Corriere dello Sport", i-a dedicat românului prima pagină a ziarului!

Chivu: „Pentru Adelina!"

Presa italiană nu a contenit cu laudele la adresa fotbalistului de 29 de ani, acordându-i cele mai mari note ale partidei. Site-ul Calciomercato.it l-a desemnat chiar omul meciului şi l-a notat cu 8, un calificativ senzaţional în fotbalul din „Cizmă".

„Cea mai mare notă este a lui Chivu, pentru golul marcat şi pentru a sărbători depăşirea cu succes a momentului dificil prin care a trecut", a explicat sursa amintită. De altfel, importanţa reuşitei a fost subliniată şi de căpitanul tricolorilor, într-un interviu pentru site-ul Interchannel.it.

„E un gol important pentru mine, deoarece nu a fost o perioadă deloc uşoară în viaţa mea", a spus Chivu. „M-am gândit la soţia mea când am dat golul, ei i-l dedic pentru că este cea mai importantă persoană din viaţa mea", a încheiat românul. Acesta a marcat sâmbătă al şaptelea său gol în Serie A, precedentele şase fiind reuşite pe vremea când era la Roma. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite