Jocurile video vor fi recunoscute prin lege ca sport oficial şi în România. „Gamerii” vor putea primi finanţări mult mai uşor, dar vor plăti şi taxe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Specialiştii estimează că până anul viitor veniturile generate de jocurile video vor atinge aproape 200 de miliarde de dolari.  Foto: pixabay.com
Specialiştii estimează că până anul viitor veniturile generate de jocurile video vor atinge aproape 200 de miliarde de dolari.  Foto: pixabay.com

Jocurile video vor fi recunoscute, prin lege, ca sport oficial şi în România. Autorităţile pregătesc modificarea legii Educaţiei Fizice şi Sportului, astfel încât, jucătorii profesionişti să beneficieze de acelaşi statut ca cel al sportivilor de la cluburile tradiţionale.

Astfel, ”gamerii” vor putea primi finanţări mult mai uşor, dar vor plăti şi taxe. De altfel, industria jocurilor video, generează anual miliarde de dolari, la nivel mondial, potrivit Ştirile Pro TV.

În România sunt aproape 30.000 jucători profesionişti. Odată cu modificarea legii, cu toţii vor capătă statut de sportivi, iar asta le va facilita accesul la sponsorizări şi vor putea obţine mult mai uşor ajutor financiar din partea statului. De cealaltă parte, şi la buget vor ajunge sume importante din taxele şi impozitele plătite. 

”Această reglementare va încuraja şi organizarea de competiţii. În mod cert va creşte şi va potenţa ceea ce se întâmplă deja în România în industria de e-sports. În luna septembrie vom depune aceste amendamente şi preconizăm că până la sfârşitul anului vom avea în sfârşit legea sportului electronic”, a declarat Mara Mareş, cosilier de stat la cancelaria prim-ministrului României.

Industria jocurilor pe calculator este considerată una dintre industriile cu cea mai rapidă evoluţie de pe planetă. În România avans mai ales în ultimii doi ani. De altfel, ţara noastră este pe locul 5 în Europa în ceea ce priveşte producţia de jocuri video. 

Specialiştii estimează că până anul viitor veniturile generate de jocurile video vor atinge aproape 200 de miliarde de dolari. Cele mai mari competiţii de gaming pun la bătaie premii colosale, de zeci de milioane de dolari. 

Odată cu reglementarea sporturilor electronice şi în România vor putea fi organizate mult mai uşor astfel de concursuri. 

Cea mai mare competiţie de gaming organizată până acum în România va avea loc în octombrie, aici, la Arena Naţională. Sunt puse în joc premii de peste 40.000 de dolari, din care 16% vor merge la bugetul statului român sub formă de impozit. 

De altfel, Primăria Capitalei va încasa 500.000 de dolari pentru închirierea Arenei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite