Jocurile Olimpice de la Beijing au debutat tensionat: un jurnalist olandez a fost întrerupt de gărzile de securitate în timp ce transmitea în direct VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Captură video
FOTO Captură video

Un jurnalist olandez a fost întrerupt de gărzi de securitate în timp ce relata, vineri, în direct, de la Jocurile Olimpice din Beijing, potrivit Variety.

Aşa cum se vede din videoclipul devenit viral, Sjoerd den Daas, corespondent NOS, transmitea din afara Stadionului Naţional de la Beijing, în timpul ceremoniei de deschidere, când a fost oprit de securitate şi scos din cadru.

Deşi Den Daas a încercat să-şi continue reportajul, a fost îndepărtat din cadru. „Acum suntem luaţi de aici”, se aude în înregistrare, potrivit Insider. „Am fost îndepărtaţi dintr-o altă zonă, aşa că suntem nevoiţi să revenim mai târziu”. 

„Corespondentul nostru a fost alungat din faţa camerei de filmat de bodyguarzi la ora 12.00 pm, când transmistea live pentru NOS Journaal”, se poate citi pe Twitter. „Din păcate, asta a devenit o realitate pentru jurnaliştii din China. El este bine şi a putut să-şi termine relatarea câteva minute mai târziu”. 

Nu a fost imediat clar de ce Den Daas a fost întrerupt. 

În timpul Jocurilor Olimpice, reporterii internaţionali vor fi supuşi unor protocoale stricte, inclusiv testare zilnică pentru Covid-19 şi utilizarea unei aplicaţii de monitorizare a sănătăţii, conform Insider. 

În plus, mai multe ţări - inclusiv SUA, Regatul Unit şi Canada - au declarat un boicot diplomatic asupra Jocurilor de la Beijing, invocând abuzuri ale drepturilor omului, pe care China le-a negat.

Ca răspuns la boicotul SUA, ministrul chinez al Afacerilor Externe a spus că ţara „va plăti un preţ pentru acţiunile sale greşite”, potrivit BBC. 

În ianuarie, Comitetul de protejare a jurnaliştilor şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu reporterii care vor relata de la Jocurile Olimpice de Iarnă. 

„China a fost cel mai rău temnicer din lume pentru jurnalişti timp de trei ani consecutiv”, a scris CPJ. „Jurnaliştii autohtoni din China continentală se confruntă cu o cenzură şi un control în creştere, în timp ce mass-media internaţionale operează într-un mediu ostil”.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite