JO, puşcă aer comprimat. Laura Ilie, acuzaţii de trişare: China şi Rusia au furat cu neruşinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva personală Laura Ilie
FOTO Arhiva personală Laura Ilie

La o zi după ce a ratat intrarea în finala probei de puşcă aer comprimat 10 m, lipsindu-i doar cinci zecimi pentru a intra în tura de trageri pentru medalii, Laura Ilie lansează acuzaţii grave la adresa sportivelor care s-au calificat pe primele două locuri, Yang Qian şi Anastasia Galaşina. Sportiva română spune că cele două au făcut repetate încălcări ale regulamentului în materie de folosire a puştii.

Laura Ilie lansează acuzaţii grave la adresa celor care au terminat pe primele două locuri, Yang Qian şi Anastasia Galaşina, într-un interviu exclusiv de la Tokyo, acordat jurnalistului Justin Gafiuc, corespondent al Gazetei Sporturilor.

Sportiva româncă le acuză pe fetele de pe podium că trişează pentru că ar fi făcut repetate încălcări de regulament în materie de folosire a puştii. Ea spune că „politica de a trişa o cultivă China, ceilalţi se iau după ei”.

„Fetele de pe podium trişează. Fură cu neruşinare! Cu ne-ru-şi-na-re! Fură prin poziţii neregulamentare, dar nimeni nu le spune nimic. Şi fură în frunte cu China, care a dat acum campioana olimpică.

Există pe facebook o postare a unui antrenor german, care arată foarte clar cum a trişat Yang Qian, de exemplu. Atinge dioptrul şi suportul cu ochiul şi cu nasul în vreo patru-cinci locuri, ceea ce-i conferă nişte puncte de reper decisive. Îşi atinge mâinile oferind un suport mai solid pentru armă. Mâneca de la dreapta ar fi trebuit să fie până la încheietură, dar e mai lungă şi mai largă, permiţându-i să se sprijine discret pe echipamentul rigid. Iar lucrurile astea se ştiu în tir şi nu se întâmplă nimic.”, a declarat Laura Ilie.

laura ilie

Despre sportiva aflată pe locul II, rusoaica Anastasia Galaşina, Laura spune că trişează sprijinindu-şi arma pe sâni: „Trage având arma sprijinită pe sâni! Sunt poze, nu poveşti! Dar preşedintele federaţiei internaţionale e un rus. Probabil că la mijloc sunt şi chestiuni politice şi financiare, nu ştiu, dar felul în care fură e inadmisibil şi pe faţă.”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite