JO, baschet 3x3: România, înfrângere în ultimul meci, 12-22, cu Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Disciplina baschet 3x3 apare pentru prima dată în programul olimpic la ediţia din acest an, de la Tokyo. FOTO: Shutterstock
Disciplina baschet 3x3 apare pentru prima dată în programul olimpic la ediţia din acest an, de la Tokyo. FOTO: Shutterstock

Naţionala feminină de baschet 3x3 a României, participantă în premieră la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a încheiat marţi, cu un bilanţ de şase înfrângeri şi o victorie, ratând faza sferturilor de finală. Tricolorele au încheiat pe locul 7.

Punctele au fost marcate pentru România de Ursu 4, Stoenescu 4, Cuic 2, Mărginean 2.

Din echipa Franţei a făcut parte şi Ana Maria Filip, jucătoare născută în România, la Bucureşti.

Celelalte rezultate de marţi din competiţia feminină: USA - Japonia 18-20, China - Mongolia 21-9, surpriza zilei venind de la echipa niponă care a dispus de SUA, cu patru jucătoare din WNBA pe teren. În ultimul meci se vor întâlni Rusia - Italia, după care vor avea loc sferturile de finală, între echipele de pe locurile 3-6, începând de marţi. Semifinalele, cu primele două clasate în grupă direct, şi finala competiţiei sunt programate miercuri.

România nu s-a calificat mai departe, în urma celor şase înfrângeri şi o victorie: 10-21 cu China, 8-20 cu Japonia, 14-22 cu Italia, 11-22 cu SUA, 12-21 cu Rusia, 22-14 cu Mongolia şi 12-22 cu Franţa.

Baschetul românesc a mai avut o singură reprezentare olimpică, la ediţia din 1952, când naţionala masculină a evoluat în turneul preliminar al JO de la Helsinki, ratând calificarea pe tabloul principal.

Disciplina baschet 3x3 apare pentru prima dată în programul olimpic la ediţia din acest an, de la Tokyo, iar naţionala feminină a României se află printre cele opt participante. Tricolorele au încheiat pe locul 7.

România participă la JO de la Tokyo (23 iulie-8 august) cu 101 de sportivi, 46 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive, adică înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite