JO 2020 Tokyo, tenis: Djokovic, învins în semifinale, îşi ia adio de la Golden Slam! Desfăşurare halucinată a meciului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Djokovici

Liderul autoritar al clasamentului ATP, Novak Djokovic, a pierdut, vineri, meciul cu Alexander Zverev în penultimul act al competiţiei masculine de simplu de la Jocurile Olimpice.

Zverev (5 ATP, cap de serie 4) s-a impus în meciul cu jucătorul sârb, principalul favorit la medalia de aur, cu scorul de 1-6, 6-3, 6-1, după două ore şi trei minute, 

Novak a defilat în primu set, pe care l-a câştigat cu un zrobitor 6-1. Setul secund a avut un debut echilibrat, 2-2, după care sârbul a reuşit să facă break-ul şi părea că nimic nu-l mai poate opri din drumul către medalia de aur. A urmat însă o cădere inexplicabilă a liderului ATP,  imposibil de găsit una similară în întreaga sa carieră, care a pierdut următoarele 10 din 11 game-uri şi a ratat calificarea în finală. 

În ultimul act, Alexander Zverev se va duela cu rusul Karen Hacianov, locul 25 ATP şi cap de serie numărul 12, care l-a învins în semifinale pe Pablo Carreno Busta (Spania), locul 11 ATP şi cap de serie numărul 6, scor 6-3, 6-3, într-o oră şi 19 minute.

Finala mare este programată duminică, în timp ce finala mică, pentru medalia de bronz, va avea loc sâmbătă.

Djokovic, care a câştigat anul acesta toate cele trei turnee majore, Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon, putea deveni primul jucător din istoria tenisului masculin care să realizeze Golden Slam, performanţă care constă în câştigarea în acelaşi an a celor patru turnee de Grans Slam şi a Jocurilor Olimpice.

Singura sportivă care a reuşit să realizeze un Golden Slam a fost Steffi Graff, în anul 1984.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite