JO 2020 Tokyo, tenis: Buzărnescu, norocoasă! Şi-a aflat prima adversară. Misiune grea pentru Olaru şi Niculescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihaela Buzărnescu
Mihaela Buzărnescu

Din păcate, proba de la care aşteptam o medalie, din partea Simonei Halep, înainte ca aceasta să se accidenteze, ne va aduce acum, cel mai probabil, două înfrângeri, în primele runde.

România a dus, cu chiu, cu vai, trei jucătoare de tenis, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Aici, turneul dedicat sportului-alb se va desfăşura, în perioada 24-31 iulie, pe hard.

La simplu feminin, singura noastră reprezentantă, Mihaela Buzărnescu (33 de ani, 168 WTA), a ajuns aici pentru că celelalte vedete ale tenisului românesc, aflate înaintea ei în clasamentul mondial, s-au dat lovite ca să nu meargă, la Tokyo. 

În urma tragerii la sorţi, Buzărnescu o va întâlni pe americanca Alison Riske (31 de ani, 36 WTA) în runda inaugurală. Riske, cu mari probleme medicale, a jucat doar opt meciuri, în 2021: două victorii, şase înfrângeri! Aşadar, cel puţin în această partidă, „Miki“ e favorită, având în vedere că, ferită de accidentări, a avut 25 de meciuri, în acest sezon (11 victorii, 14 înfrângeri). Buzărnescu şi Riske s-au mai întâlnit o singură dată până acum, în 2018, la Hobart (hard). Acolo, sportiva din România s-a impus cu 7-5, 6-1, în sferturi.

Dacă va trece de Riske, în turul II, Buzărnescu va întâlni învingătoarea duelului Kiki Bertens (Olanda, 21 WTA) - Marketa Vondrousova (Cehia, 41 WTA). Olandeza de 29 de ani va ieşi „la pensie“ după JO 2020, anunţându-şi deja retragerea din sportul de performanţă.

În proba feminină de simplu, primele favorite sunt Ashleigh Barty (Australia), Naomi Osaka (Japonia) şi Aryna Sabalenka (Belarus). Campioana de la JO 2016, Monica Puig (Puerto Rico), nu se află pe tabloul acestei ediţii.

La dublu, singura perechea românească, cea formată din Raluca Olaru (40 WTA la dublu) / Monica Niculescu (58 WTA) a avut ghinion la tragerea la sorţi. Pentru că a dat de favorita numărul 5, perechea taiwaneză formată din Latisha Chan (20 WTA la dublu) / Hao-Ching Chan (20 WTA la dublu).  

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite