JO 2020 Tokyo: România - Noua Zeelandă, un chin fotbalistic! Tricolorii, eliminaţi după o remiză dezolantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romania

Având un lot cârpit la dispoziţie, Mirel Rădoi a eşuat în tentativa sa de a prinde sferturile. Iar tricolorii au părăsit competiţia, lăsând, per ansamblu, o impresie proastă în Japonia.

Dezastruoasă, aşa cum a fost înfrângerea României în faţa Coreei de Sud (0-4), ea măcar ne-a scutit de calcule şi de socoteli interminabile, înaintea ultimei partide din grupa B. Pentru că tricolorii au abordat confruntarea cu Noua Zeelandă, ştiind că un singur rezultat i-ar trimite, în sferturi: victoria.

Pornind de aici, în jocul elevilor lui Rădoi s-au văzut, într-adevăr, dorinţa şi determinarea. Cel puţin în prima repriză însă, aceste „ingrediente“ n-au avut efect şi pe tabela de marcaj. Partida a debutat furtunos, că tot era ameninţată de taifunul Nepartak, cu o bară a lui Florescu (11). Apoi însă, a urmat un joc lent, lipsit de ocazii, între două formaţii limitate. Şi cam atât. 

Coordonatele meciului nu s-au schimbat prea mult, nici după pauză. Acelaşi joc încâlcit, de la ambele formaţii. Şi a fost nevoie să treacă 60 de minute, pentru ca tricolorii să aibă a doua mare ocazie de gol. Marius Marin a trimis cu capul, din centrul careului, după un corner executat de pe stânga, însă portarul a reţinut mingea chiar pe linia porţii. În minutul 71, Raţiu a semnat a treia şansă de gol pentru România, dar portarul Woud a fost, din nou, la datorie.

Din păcate, până la finalul partidei, în afară de o luptă surdă, n-am asistat la altceva, iar România - Noua Zeelandă s-a terminat cu o remiză albă, scor 0-0. Cum în cealaltă partidă a seriei, Coreea de Sud a distrus Honduras, scor 6-0, asiaticii au avansat, în sferturi, de pe primul loc, în timp ce Noua Zeelandă a prins următoarea fază de pe locul 2. 

România şi Honduras au fost eliminate de pe locurile 3, respectiv 4.

CITEŞTE ŞI:

JO 2020 Tokyo, fotbal: Băieţii au „dormit“ pe teren! Rădoi a explicat eliminarea cu o scuză bizară

Grupa B, ultima etapă

România - Noua Zeelandă 0-0

Coreea de Sud - Honduras 6-0

Clasament

1. Coreea de Sud 3 2 0 1 10-1 6

2. Noua Zeelandă 3 1 1 1 3-3 4

3. România 3 1 1 1 1-4 4

4. Honduras 3 1 0 2 3-9 3

România, la Jocurile Olimpice, turneul de fotbal

Ediţie Rezultat

1924 Optimi

1952 Runda preliminară

1964 Locul 5

2021 Faza grupelor

Lotul naţionalei olimpice, la Tokyo

*Portari: Marian Aioani (Farul), Mihai Popa (Astra), Ştefan Târnovanu (FCSB);

*Fundaşi: Andrei Raţiu (Villarreal), Ricardo Grigore (Dinamo), Andrei Chindriş (FC Botoşani), Virgil Ghiţă (Farul), Alexandru Paşcanu (Ponferradina), Radu Boboc (Farul), Florin Ştefan (Liber de contract);

*Mijlocaşi: Andrei Ciobanu (Farul), Marius Marin (Pisa), Marco Dulca (Chindia Târgovişte), Ronaldo Deaconu (Gaz Metan), Alexandru Dobre (Dijon), Valentin Gheorghe (Astra), Ion Gheorghe (Voluntari), Tudor Băluţă (Brighton), Eduard Florescu (FC Botoşani), Antonio Sefer (Rapid);

 *Atacanţi: George Ganea (Farul), Andrei Sîntean (Hermannstadt).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite