JO 2020 Tokyo: România are garantată prima medalie! Ana Maria Popescu s-a calificat în finală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Branza

Ana Maria Popescu s-a calificat în ultimul act şi a asigurat prima medalie la această ediţie a Jocurilor pentru Team România.

Singura campioană olimpică din lotul României a defilat pe planşa de la Jocurile Olimpice şi a reuşit să se califice în finala probei după un traseu în care şi-a măturat adversarele. 

Sâmbătă dimineaţa, sportiva în vârstă de 36 de ani a legat patru victorii şi urmează să lupte pentru aurul olimpic de la ora 14.45 , în direct, la TVR1 şi Eurosport.

Duelul din semifinale, împotriva estoniencei Katrina Lehis, a fost echilibrat în prima sa parte. La scorul de 4-4, românca a reuşit trei tuşe cosecutive, după care a conservat avantajul până la final, impunându-se cu 15-11.

Ana Maria Popescu (fostă Brânză) are deja două medalii olimpice în palmares, un argint cucerit, în 2008, la Beijing, la individual, şi un aur pe care l-a luat cu echipa feminină, în 2016, la Rio de Janeiro. 

Traseul Ana Mariei la Tokyo:

Turul 1: BYE

Turul 2: Ana Maria Popescu - Tikanah Kiria Rahman Abdul (Singapore) 15 - 10

Optimi: Ana Maria Popescu - Song Se-ra (Coreea de Sud) 15 -6

Sferturi: Ana Maria Popescu - Julia Beljajeva (Estonia) 15-8

Semifinale: Ana Maria Popescu - Katrina Lehis (Estonia) 15-11

În finală, de la ora la ora 14.45, Ana Maria va evolua contra chinezoaicei Yiwen Sun, locul 3 în ierarhia mondială, adversară împotriva cărei românca a câştigat ultimele două meciuri directe. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite